ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Πάτρα: Στη Δικαιοσύνη κατά Φίλου προσφεύγει το Νοσοκομείο Ρίου - Τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Τι αποφασίστηκε στο Δ.Σ του νοσηλευτικού Ιδρύματος

Στην αντεπίθεση περνά η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγία Βοήθεια" στο Ρίο, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην Διευθυντή ΜΕΘ Καθηγητή Κρίτωνα Φίλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος συνεδρίασε την Πέμπτη και αποφασίστηκε η κατάθεση μήνυσης κατά του κ. Φίλου, με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βάρος του Νοσοκομείου. Τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες από τη νομική υπηρεσία του ΠΓΝΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φίλος μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρούγλου, επανήλθε στη θέση του, βάσει της απαλλακτικής απόφασης του Αρείου Πάγου.

O κ. Φίλος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Είχε αθωωθεί πρωτόδικα αλλά καταδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Στη συνέχεια προσέφυγε στον Αρειο Πάγο όπου και απαλλάχθηκε ομόφωνα.

Οι αντιδράσεις στους ιατρικούς κόλπους της Πάτρας, προκάλεσαν οι προ ημερών καταγγελτικές δηλώσεις του κ. Φίλου προς το επιστημονικό ιατρικό προσωπικό του του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της ΜΕΘ του Nοσοκομείου Ρϊου.

Η στάση που πυροδότησε μπαράζ ανακοινώσεων.

Ψήφισμα ΕΙΝΑ για την υπόθεση Αναισθησιολογικού και ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Η ΕΙΝΑ καταγγέλλει τη συκοφαντική επίθεση -σε πρόσφατη συνέντευξη του κου Φίλου- προς το επιστημονικό ιατρικό προσωπικό του του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Παίρνοντας θάρρος από την υπογραφή του Υπ. Παιδείας που τον επαναφέρει στο Παν/μιο Πατρών και τη χλιαρή -μέχρι τώρα- στάση του Υπ. Υγείας, δυσφημεί, συκοφαντεί και προσπαθεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη σε ιατρούς, κλινικές και νοσοκομείο, προβάλλοντας τον εαυτό του ως «μοναδικό σωτήρα» του καταρρέοντος συστήματος.

Είναι γνωστό σε όλους το επίπεδο και η προσφορά των συναδέλφων των τμημάτων Αναισθησιολογίας και ΜΕΘ που παρ’ όλες τις ελλείψεις και δύσκολες συνθήκες εργασίας, ιδίως την τελευταία τετραετία, κρατούν με αυταπάρνηση και προσωπικό κόστος το επίπεδο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε εξαιρετικό επίπεδο, επιστημονικά, διοικητικά και σε επίπεδο παροχής προς τους ασθενείς.

Η στάση του κου Φίλου αποτελεί ακραία έκφραση στην αυθαιρεσία που τρέφει ο ισχύων οργανισμός του Παν/κού Νοσοκομείου, που επιτρέπει τη διαιώνιση επιστημονικών και διοικητικών φέουδων.

Θεωρούμε αυτονόητη τη λήψη μέτρων από το Νοσοκομείο και την 6η ΥΠΕ απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που δημιουργούν αν μη τι άλλο ανασφάλεια για το νοσηλευτικό ίδρυμα και τους κατοίκους της περιφέρειας.

Είναι προφανές πως μετά από αυτές τις εξελίξεις, δεν είναι δυνατή η ανάληψη καθηκόντων διεύθυνσης των τμημάτων Αναισθησιολογίας και ΜΕΘ από εκφραστές τέτοιων λογικών και πρακτικών. Η στάση του συνόλου των συναδέλφων που στηρίζουν αυτά τα τμήματα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις ατεκμηρίωτες και ανυπόστατες δηλώσεις του Κρίτωνα Φίλου οι οποίες απαξιώνουν το έργο, το κύρος και την υπόληψη του ιατρικού προσωπικού της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά θέματα δημόσιας υγείας δημιουργεί ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την καθόλα αξιόλογη ιατρική ομάδα της ΜΕΘ, που καθημερινά αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, για την αποκατάσταση της υγείας βαρύτατων πασχόντων συνανθρώπων μας, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης.

Η ανακοίνωση Φίλου κατά Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών δια ψηφίσματος του ΔΣ του με κατηγορεί τάχα για διασπορά ψευδών ειδήσεων 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία μάλλον μόνο στον ΙΣΠ δεν μπορούν να αντιληφθούν, αναφέρω ότι ενώ εγώ κατηγορήθηκα ότι αφαίρεσα την ζωή ασθενούς μου και απομακρύνθηκα από την θέση μου δεν θα έπρεπε και τα ποσοστά θανάτων στη ΜΕΘ να μειώνονται αντί να αυξάνονται ;

Έχει ο ΙΣΠ, που βιάστηκε να με κατηγορήσει, στοιχεία τα οποία αντικρούουν αυτά που κατέθεσα; Γιατί εγώ για αυτά που είπα έχω!  Βεβαίως διερωτώμαι, πως μέσα σε μία ημέρα ο ΙΣΠ έσπευσε να βγάλει ψήφισμα εναντίον μου, αλλά ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει τουλάχιστον καταδικάσει τα δια δικαστικών αποφάσεων αποδεδειγμένα ψεύδη που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) από 6/9 εναντίον μου;

Να υποθέσω ότι ο ΙΣΠ δεν προβαίνει στην καταδίκη της ανακοίνωσης αυτής, επειδή δύο μέλη του Ε.Σ.Ι. βρίσκονται στο ΔΣ του Ι.ΣΠ., έχοντας εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια Ε.Σ.Ι."

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης