Αχαΐα: Στα 108 ο Χρήστος Βέρρας που έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει και δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του! Η συγκινητική συνάντηση με τον Μητροπολίτη - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΛΑ

Στην Άρλα μαζί βρέθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, κοντά στους πυρόπληκτους. Τον  Μητροπολίτη συνόδευαν ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Ραυτακόπουλος και Β. Γκοτσόπουλος και ο Πρόεδρος του χωριού Αν. Σώρρας. Νωρίτερα τελέστηκε δέηση από τον Σεβασμιότατο στην εκκλησία του χωριού. 

Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε και τα δύο εξωκλήσια που σώθηκαν από την φωτιά. Το πρώτο είναι της Αγίας Βαρβάρας και το δεύτερο του Αγίου Γεωργίου στον συνοικισμό του Ροβιανίτη, που στην κυριολεξία οι φλόγες το περικύκλωσαν χωρίς να πάθει τίποτα.

Εκεί ο Μητροπολίτης με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, συνάντησαν τον Χρήστο Βέρρα κάτοικο του Ροβιανίτη (φωτογραφία μαζί με τον Μητροπολίτη) ο οποίος είναι 108 ετών. Το βράδυ της φωτιάς ο κ. Χρήστος δεν ήθελε να φύγει από εκεί όπως και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, που ήθελαν να υπερασπιστούν τα σπίτια και τις περιουσίες τους ακόμα και με τη ζωή τους. 

To tempo24.gr βρέθηκαν μπροστά στις προσπάθειες της Αστυνομίας να πείσουν τον ηλικιωμένο να απομακρυνθεί από το σπίτι του για λόγους ασφαλείας:

 

 

Ο Μητροπολίτης δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα τους με μεγάλη βοήθεια μέχρι να να επιστρέψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους. Σήμερα ο Σεβασμιότατος θα βρεθεί στο Ελαιοχώρι που δοκιμάστηκε από την πύρινη λαίλαπα. 

Διαβάστε επίσης