Ανταλλαγή οικοπέδων προτείνουν ΡΑΠ και Αγωνιζόμενοι Πολίτες για το νέο αστυνομικό Μέγαρο

"Ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου της Πάτρας ήταν και είναι να μη γίνει το αστυνομικό μέγαρο δίπλα στο μουσείο γιατί έτσι δεν μπορεί να αναπτυχθεί, να αξιοποιηθεί πολύπλευρα και να αναδειχθεί ακόμα παραπέρα το νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μας" αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι παρατάξεις ΡΑΠ και Αγωνιζόμενοι Πολίτες. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το αρχαιολογικό μουσείο, παρά τις αβελτηρίες στο σχεδιασμό του (για αξιοποίηση τουριστικά και πολιτιστικά, στο πλαίσιο του τριγώνου Μυκηναϊκού Νεκροταφείου Βούντενης – Αρχαιολογικού Μουσείου και Ρωμαίικής Γέφυρας Αρέθα), αποτελεί κόσμημα για την πόλη και τόπο προσέλκυσης επισκεπτών.

Λύση αποτελεί η πρόταση για ανταλλαγή οικοπέδων ανάμεσα στο Δήμο και την αστυνομία έτσι ώστε να ανεγερθεί στο προσφερόμενο νέο οικόπεδο το νέο αστυνομικό μέγαρο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τωρινό αστυνομικό μέγαρο στην Ερμού έχει κατασκευαστεί πάνω σε δημοτικό ακίνητο (πιθανά διατηρητέο) που παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Δήμο της Πάτρας το 1970 επί χούντας!!

Ήδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε πρόταση από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, την οποία προσυπογράψαμε ως δημοτικές παρατάξεις, για να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος με όλους τους φορείς της πόλης και το αρμόδιο υπουργείο για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πόλης να σχεδιάζει με ορίζοντα την Πάτρα που θέλουμε και μας αξίζει έξω και πέρα από μικροκομματικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα.

Η δημοτική αρχή έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης.

 Η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας έχει τη δυνατότητα μέσα από σχετικά προγράμματα να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση των δημοτικών σχεδιασμών και να αναλάβει δράση.

Το αρμόδιο υπουργείο και η αστυνομία οφείλουν να ακούσουν και να προχωρήσουν σε συνεργασία και συμφωνία με τον Δήμο σεβόμενοι ο καθένας τον διακριτό ρόλο του άλλου, ο Δήμος σχεδιάζει την πόλη και η αστυνομία σχεδιάζει την αποτελεσματική ασφάλεια των πολιτών.

 

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη 

Αγωνιζόμενοι Πολίτες   

Διαβάστε επίσης