Δύο χρόνια από το έγκλημα με θύμα έναν 15χρονο και θύτη έναν 17χρονο στην Κάτω Αχαϊα- Η ιστορία που είχε συγκλονίσει την περιοχή

σαν σημερα

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ένας 15χρονος μαθητής συνελήφθη  από αστυνομικούς του τμήματος Κάτω Αχαΐας, για τον θάνατο ενός 17χρονου, επίσης μαθητή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, εναντίον του 17χρονου. Ο τελευταίος διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Επιπλέον προέκυψε ότι ο 15χρονος πριν το περιστατικό, είχε μεταβεί στο σπίτι του 39χρονου θείου του, όπου αφαίρεσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει και με το αυτοκίνητο του θείου του μετέβη στο σχολικό συγκρότημα.

Πώς έγινε το φονικό

Τα δύο παιδιά, ήταν γείτονες, καθώς ο 17χρονος μαζί με την οικογένειά του είχαν μετακομίσει τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή. Τα σπίτια τους βρίσκονταν σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο κι από την αρχή τα δύο παιδιά ήρθαν πολύ κοντά. Οι δυο τους, σύμφωνα με φίλους τους, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί κι έκαναν πολλή παρέα. Μέχρι και λίγες ώρες πριν την τραγωδία, οι σχέσεις τους ήταν άριστες. Ο λόγος που μάλωσαν, με βάση τα όσα είπε ο 15χρονος στις Αρχές κατά τη σύλληψή του, ήταν ότι ο ίδιος έβλεπε ερωτικά την 16χρονη αδελφή του 17χρονου. 

Το φλερτ προς την αδελφή του ήταν κάτι που ενόχλησε το θύμα που το απόγευμα της Κυριακής συνάντησε τον 15χρονο στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα. Τη μοιραία ημέρα είχε στείλει μήνυμα στην αδελφή του θύματος και της ζητούσε να βγουν. Εκείνη αρνήθηκε, όμως, ο 15χρονος επέμεινε, ζητώντας της αυτή τη φορά να μη βγουν οι δυο τους, αλλά να κανονίσουν να βγουν για ποτό με τον αδελφό της και με άλλους φίλους. Μόλις ο 17χρονος ενημερώθηκε για το ότι ο φίλος του ενοχλούσε την αδελφή του τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει να τον βρει στο σχολείο για να μιλήσουν. Έτσι κι έγινε. 

Οι δύο ανήλικοι μαθητές, εντούτοις, δεν τα βρήκαν δια του λόγου. Άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Όμως, η ένταση δεν έληξε εκεί. Λίγο μετά τον καβγά που σημειώθηκε περίπου στις 17:00-17:30, ο 15χρονος έφυγε εκνευρισμένος. Από εκεί κατευθύνθηκε προς το σπίτι του θείου του από όπου αργότερα άρπαξε την καραμπίνα του πατέρα του που ήξερε πως βρισκόταν εκεί. 

Κατόπιν ο 15χρονος, αφού πήρε την καραμπίνα, επέστρεψε στο χώρο του σχολείου, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, περίπου στις 19:30 με 20:00 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ήταν που ο 15χρονος πυροβόλησε το θύμα από κοντινή απόσταση, παρότι ο 17χρονος με το που τον είδε εξαγριωμένο και κρατώντας καραμπίνα προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας. Με βάση τα όσα δήλωσαν στο protothema.gr φίλοι των δύο παιδιών, ο 15χρονος έφτασε στο σχολείο οδηγώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του. Μόλις κατέβηκε και κρατώντας την καραμπίνα ζήτησε από όλους να μείνουν μακριά και κοιτώντας τον 17χρονο του είπε: «Τώρα την γαμ...»!. Ένας από τους φίλους του 17χρονου, πήγε να τον αποτρέψει, προσπαθώντας να τον κάνει να πέσει στο έδαφος, χωρίς δυστυχώς να προλάβει να αντιδράσει εγκαίρως. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνον όταν ο 17χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 15χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. Σε κατάσταση σοκ και «παγωμένος» που είχε βάψει τα χέρια του με αίμα ο 15χρονος κοιτώντας το θύμα του που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή έμεινε στο σχολείο μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Συγκλονιστικό της τραγικής υπόθεσης είναι το γεγονός ότι την ώρα που συνέβη το φονικό, στο σχολείο βρίσκονταν κι έπαιζαν πολλά παιδιά, ανάμεσά τους παιδάκια μόλις 4 ετών και μαθητές δημοτικού. 
 

 

 

Διαβάστε επίσης