Νεώτερο: Ήττα αποκλεισμού για την Εθνική από τη Ρωσία- Τέλος το όνειρο

σε εξελιξη το μεγαλο ματς

Η Εθνική ομάδα αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Ευρωμπάσκετ 2017, καθώς ηττήθηκε με 69-74 από τη Ρωσία στον (χρονικά) τρίτο προημιτελικό.

Η Ελλάδα προσπάθησε, έφτασε κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση καθώς προηγήθηκε της Ρωσίας ως τις αρχές του 4ου δεκάλεπτου έχοντας φτάσει τη διαφορά ακόμη και στους 13 πόντους, αλλά χωρίς rotation δεν άντεξε να φτάσει ως το τέλος. 

Νεώτερο: Τέλος το όνειρο για την εθνική με ήττα 69-74 από τη Ρωσία.

Νεώτερο Ο Σβεντ με 2/2 εφτασε τους 23 π. και έκανε το 59-63 υπέρ των Ρώσων

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Η Ελλάδα κοντράρεται με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη, σε παιχνίδι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης (ΕΡΤ1).

Η Εθνική ξεκίνησε ιδανικά το ματς. Ο Σλούκας ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τη Ρωσία να προηγείται 8-7 με τον Μοζγκόφ και 11-9 με τρίποντο του Κουλάγκιν. Από το 13-9 υπέρ των Ρώσων οι Καλάθης και Πρίντεζης έδωσαν προβάδισμα στην Ελλάδα με 15-13, ενώ με επί μέρους σκορ 8-4 η επίσημη αγαπημένη προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με +6 (23-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, καθώς έδεσε την άμυνά της και περιόρισε αισθητά τους Ρώσους. Η «αρκούδα» σκόραρε μόλις 14 πόντους και αν η Εθνική δεν έμενε χωρίς εύστοχο εντός πεδιάς σουτ για παραπάνω από πέντε λεπτά θα είχε εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα. Το +11 για την Εθνική ήρθε με καλάθι του Πρίντεζη (33-22), ενώ ο Σλούκας έφερε το ματς στο 35-22. Στη συνέχεια ο Μίσσας επέλεξε να κάνει ροτέισον και να ξεκουράσει τα βασικά όπλα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μειώσουν. Το σκορ ημιχρόνου έκλεισε στο 37-31 υπέρ της Εθνικής. 

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-31.

Διαβάστε επίσης