Πάτρα: Κινηματογραφικές βραδιές στο Πολύεδρο - Αύριο «Ο Βασιλιάς»

κάθε Πέμπτη

Με κινηματογραφικές εικόνες καθημερινότητας και φαντασίας, θα είναι οι Πέμπτες αυτή την περίοδο, στον κήπο του Πολύεδρου. Θα προβληθούν 6 ελληνικές ταινίες και θα ακολουθεί συζήτηση  με το κοινό και  κάποιους από τους συντελεστές των ταινιών.

     Αυτή την Πέμπτη στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «Ο Βασιλιάς» σε σκηνοθεσία του Νίκου Γραμματικού, με τους ηθοποιούς Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνά Χατζησάββα,  Γιάννη Ζουγανέλη, Άννα Βαγενά και Μπάμπη Γιωτόπουλο . Το σενάριο υπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η μουσική είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

     Η ταινία, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, έχει βραβευτεί με τέσσερα κρατικά βραβεία ποιότητας και πρώτη διάκριση στο διεθνές φεστιβάλ του Καΐρου.

.

       Ο 35χρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται και εγκαταλείπει την Αθήνα για να ζήσει στο πατρογονικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Αφήνει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του αποφασισμένος να κάνει μία καινούρια αρχή.  Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, την καχυποψία και τον φόβο των συγχωριανών του, οι οποίοι εμποδίζουν το νέο του ξεκίνημα.  Η ταινία σκιαγραφεί τις κλειστές συντηρητικές κοινωνίες της επαρχίας που αντιδρούν σε κάθε νέο και διαφορετικό.