Κυβέρνηση για επενδύσεις: Η πραγματικότητα χαλάει τον μύθο της ΝΔ

«Δεν μπορεί να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα»

«Η πραγματικότητα χαλάει τον μύθο της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία ματαιοπονεί. Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Αναφέρονται, μάλιστα, σε συγκεκριμένες κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων και είναι οι εξής:

1. Προχωρά την επένδυση της TOTAL στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2. Ξεμπλόκαρε επενδυτικά projects ύψους 668 εκατ. ευρώ, τα οποία λόγω αδράνειας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινδύνεψαν να απενταχθούν από τον αναπτυξιακό νόμο.

3. Ολοκληρώνει την αξιολόγηση 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους, 2 δισ. ευρώ.

4. Υπέγραψε 12 συμβάσεις έργων, συνολικού ύψους 635 εκατ. ευρώ, στον τομέα των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα.

5. Πέτυχε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας εισροή πόρων ύψους 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.

6. Υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων 5 ετών, που θα αποφέρουν επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2017.

7. Προετοιμάζει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έργα ύψους 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

8. Αξιοποίησε συμφωνίες με την EBRD και το σχέδιο Γιούνκερ, διοχετεύοντας επιπλέον 2 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

9. Ενέκρινε στη Διυπουργική Επιτροπή τρεις στρατηγικές επενδύσεις ύψους συνολικά 700 εκατ. ευρώ και πολύ σύντομα η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να εγκρίνει και νέες στρατηγικές επενδύσεις.

10. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, καθώς, ήδη, το πρώτο εξάμηνο, δηλαδή πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, είχαμε εισροή πάνω από 1,6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.

«Η πραγματικότητα, λοιπόν, χαλάει τον μύθο της ΝΔ» επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεγάλη μάχη για να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού μοντέλου με σεβασμό στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την τήρηση της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ