Πάτρα: Στους συμβασιούχους ο Κώστας Πελετίδης: "Χιλιάδες εργαζόμενοι ανεβαίνουν ξανά το Γολγοθά της ανεργίας"

στον τομέα καθαριότητας

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, επισκέφθηκαν σήμερα στο γκαράζ του Δήμου, τους εργαζόμενους των οποίων τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται η απασχόλησή τους στα οκτάμηνα κοινωφελούς εργασίας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μαζί χιλιάδες άλλους συναδέλφους τους κάλυπταν τις ανάγκες σε κρίσιμους τομείς στους Δήμους της χώρας και τώρα καλούνται να ανέβουν ξανά το Γολγοθά της ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν, ότι με το τέλος της οκτάμηνης απασχόλησής τους, είναι κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι αφού δεν δικαιούνται με τις προϋποθέσεις που ισχύουν, όλοι επίδομα ανεργίας.

Τέλος στους εργαζόμενους μοιράστηκε επιστολή του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που αναφέρει τα παρακάτω:

«Απευθυνόμαστε σε εσένα που δούλεψες στο Δήμο μας για 8 μόλις μήνες, και θέλουμε ως Δημοτική Αρχή  να σε ευχαριστήσουμε για την προσφορά σου. Χωρίς εσένα δε θα γίνονταν η πόλη μας πιο καθαρή, τα σχολεία μας δε θα μπορούσαν να βαφτούν, μία σειρά από δύσκολες εργασίες, δε θα προχωρούσαν χωρίς τη δική σου συμβολή.

Κάνατε σπουδαία δουλειά για το Δήμο και την πόλη μας.

Το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, είναι το δικαίωμα στη δουλειά.

Τη ίδια στιγμή που ξαναμπαίνεις στο Γολγοθά της ανεργίας, εσύ και η οικογένεια σου, στο Δήμο Πατρέων υπάρχουν εκατοντάδες θέσεις μόνιμου προσωπικού που μας απαγορεύουν οι μέχρι σήμερα αστικές Κυβερνήσεις  να καλύψουμε. Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, το  κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το έχουν στήσει στον τοίχο. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά  με προγράμματα κακοπληρωμένης και ευκαιριακής απασχόλησης, δουλειά  με ημερομηνία λήξης και μεροκάματο ψίχουλα.

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Σήμερα που όπως εσείς απολύονται χιλιάδες  εργαζόμενοι  ο πρωθυπουργός της χώρας στη ΔΕΘ, ισχυρίζεται πως έρχεται η «δίκαιη ανάπτυξη» και θα ικανοποιηθούν τάχα οι λαϊκές ανάγκες, θα αντιμετωπιστεί η ανεργία.

Τώρα έχεις πείρα!

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η λεγόμενη "δίκαιη ανάπτυξη" αποτελεί μεγαλύτερη απάτη ακόμη κι απ' αυτήν της κατάργησης των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια. Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει. Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώθηκε και με τα μνημόνια.

Οι νόμοι και τα μνημόνια τους τσακίζουν κόκαλα, θυσιάζουν ζωές στο βωμό του  κέρδους.

Με αυτούς τους νόμους καλείται η Δημοτική Αρχή να ασκεί διοίκηση στο Δήμο μας. Γι αυτό και έχουμε κάνει επιλογή! Είμαστε απέναντι στις μέχρι σήμερα  κυβερνήσεις και δίπλα στο εργατικό κίνημα, που παλεύει, που διεκδικεί όχι μόνο να επιβιώνει ο εργαζόμενος λαός ,  άλλα να ζεί! Να ζει όπως του αξίζει στον 21Ο ΑΙΩΝΑ !

Να γιατί σαν Δημοτική Αρχή προβάλουμε και στηρίζουμε τους αγώνες για μόνιμη σταθερή δουλειά   με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στηρίζουμε τον αγώνα για:

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι από χθες, δεν πρέπει να υπάρχει ζωή με δόσεις για 8 μήνες τη στιγμή που ζούμε σε εποχή πρωτοφανούς ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνικής. Τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα για  δουλειά για όλους. Για τα συμφέροντα των λίγων καταστρέφεται η ζωή σου. Υπάρχει λύση. Ανατροπή, αγώνας να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Εσείς οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσσαίοι αγρότες να κάνουν κουμάντο».