Αλεξιάδης για Eldorado: Μία εταιρεία δεν πρέπει να παίζει πολιτικά παιχνίδια

«Είναι ανέκδοτο να πιστέψουμε ότι Δευτέρα πρωί ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη κίνηση»

Στο θέμα που έχει προκύψει με την Eldorado Gold που δήλωσε ότι έχει πρόθεση να σταματήσει τις επενδύσεις στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε πως μία εταιρεία δεν πρέπει να παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «αποδεκτές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά διάλογος έχει γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε επίσης πως «εμείς θέλουμε να γίνει η επένδυση και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα. Η σύμβαση έχει βασικούς όρους που πρέπει να τηρηθούν από την πλευρά της εταιρείας. Οι δύο βασικοί όροι είναι το περιβάλλον και η καθετοποιημένη παραγωγή στην χώρα μας.

Καταλαβαίνω γιατί η εταιρεία έχει επιλέξει να παίξει έναν πολιτικό ρόλο. Είναι ανέκδοτο να πιστέψουμε ότι Δευτέρα πρωί ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Eldorado Gold ειδικά όταν λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ είχε κάνει το άνοιγμά του στους επενδυτές».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ