Κιάτο - Αίγιο: Έτοιμη η δημοπράτηση για ηλεκτροκίνηση στο τρένο

η γραμμή πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2018, χωρίς ηλεκτροκίνηση

Προ των πυλών της δημοπράτησης, με σημαντική όμως καθυστέρηση, βρίσκεται το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο της ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης του τμήματος Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη).

Οπως αναφέρει το ypodomes.com, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ 2014-2020 (μαζί με την περίφημη «Σήραγγα Σεπολίων»).

Τα δύο έργα βρίσκονται στη Διαχειριστική Αρχή από τον Ιούλιο και είναι σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων.

ΚΙΑΤΟ-ΑΙΓΙΟ

Πρόκειται για την ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη) μήκους 71χλμ. Η προκήρυξη της δημοπράτησης αναμένετια άμεσα μετά την έγκριση της Δ.Α. και ολοκληρώνει τα έργα στην περιοχή. Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020. Το κόστος του έργου είναι 85,19εκατ.ευρώ και χρόνο υλοποίησης τους 26 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η γραμμή Κιάτο-Αίγιο πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2018, χωρίς ηλεκτροκίνηση, μετά από διάστημα σχεδόν 10 ετών λόγω των έργων αναβάθμισης. Η απόσταση Αθήνα-Αίγιο αναμένεται να καλύπτεται σε περίπου 100-120 λεπτά με ντηζελάμαξες ή με αλλαγή της μηχανής (από ηλεκτροκίνητη σε ντηζελοκίνητη) στο σταθμό του Κιάτου.
Τα έργο εφόσον δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του 2017, αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο 2018 και το μεν πρώτο να ολοκληρωθεί το 2020.

Διαβάστε επίσης