Αποζημίωση 3,6 εκ. δολάρια σε ηθοποιό για δυσφήμηση

Κατήγγειλε συστηματική αρνητική παρουσίασή της από περιοδικά συγκεκριμένου ομίλου

Είναι η πλέον πολύκροτη υπόθεση δυσφήμησης στην Αυστραλία με την αποζημίωση να φτάνει τα 4,5 εκατ. δολάρια Αυστραλίας- ήτοι 3,6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ηθοποιός Rebel Wilson, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά μιντιακού ομίλου, καταγγέλλοντας πως σειρά άρθρων σε περιοδικά του ομίλου την παρουσίαζαν ως κατά συρροή ψεύτρα.

Τον Ιούνιο, όπως γράφει το BBC, δικαστήριο ομόφωνα δικαίωσε την ηθοποιό, η οποία υποστήριζε πως τα άρθρα αυτά επηρέασαν αρνητικά την καριέρα της στο Χόλιγουντ.

Ο όμιλος Bauer Media επέμεινε πως δεν επρόκειτο για δυσφήμηση,

Η ηθοποιός δεν βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο, ωστόσο από τον Ιούνιο έχει πει πως θα δώσει την αποζημίωση που θα λάβει σε «φιλανθρωπίες, υποτροφίες και την κινηματογραφική βιομηχανία της Αυστραλίας».

«Χρειάστηκε να υψώσω το ανάστημά μου απέναντι σε έναν bully, έναν τεράστιο μιντιακό οργανισμό, τη Bauer Media, ο οποίος με δόλο με έβαλε στο στόχαστρο το 2015 με σειρά ψευδών και ρυπαρών άρθρων», είχε δηλώσει. Στη διάρκεια της δίκης, που κράτησε τρεις εβδομάδες, η ηθοποιός ήταν καθημερινά παρούσα στο δικαστήριο ενώ επί έξι ημέρες κατέθετε και η ίδια.

Υποστήριξε πως τα οκτώ άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά του ομίλου το 2015 την παρουσίαζαν ως ψεύτρα και είχαν ως αποτέλεσμα το να διωχθεί από δύο ταινίες