Περισσότερες από 50 συλλήψεις στο Μαϊάμι για λεηλασίες κατά τη διάρκεια του κυκλώνα Ίρμα

ΗΠΑ

Η αστυνομία της περιοχής του Μαϊάμι συνέλαβε περισσότερους από 50 υπόπτους για λεηλασίες κατά τη διάρκεια του κυκλώνα Ίρμα, μεταξύ αυτών 26 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι διέρρηξαν ένα μονάχα κατάστημα Wal-Mart, ανέφεραν σήμερα οι αρχές.

Οι δημοτικές αρχές ήραν σήμερα το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 7 το απόγευμα και 7 το πρωί που είχε επιβληθεί από την Κυριακή. Επιπλέον, αξιωματικοί της αστυνομίας επισήμαναν ότι αστυνομικοί θα εργάζονται σε 12ωρες βάρδιες, όλο το 24ωρο, για να αποτρέψουν όποιες εγκληματικές ενέργειες.

«Είπα ότι δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα ή λεηλασίες ή οποιονδήποτε αποπειραθεί να εκμεταλλευτεί τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Λούις Καμπρέρα σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Δεν αστειευόμουν», τόνισε.

Η διάρρηξη στο κατάστημα Wal-Mart έλαβε χώρα τη νύχτα του Σαββάτου, στο βόρειο τμήμα της πόλης του Μαϊάμι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Μαϊάμι Ντέιντ, ο Αλβάρο Ζαμπαλέτα.

Μεταξύ των υπόπτων για λεηλασίες είναι κι έξι άνδρες που συνελήφθησαν χθες και κατηγορούνται ότι εισέβαλαν σε καταστήματα στο Μιντάουν Μαϊάμι και έκλεψαν εμπορεύματα όπως παπούτσια, τσάντες και φορητούς υπολογιστές.

Η αστυνομία του Μαϊάμι είχε πριν από λίγες ημέρες αναρτήσει μια φωτογραφία στο Facebook με ορισμένους από τους υπόπτους για λεηλασίες να κάθονται σε ένα κελί. Η λεζάντα έγραφε:

«Σκέφτεστε να κάνετε λεηλασίες; Ρωτήστε αυτούς τους άνδρες πώς κατέληξε (η απόπειρά τους). #stayindoors (μείνετε μέσα)».

Διαβάστε επίσης