Πανεπιστήμιο Πατρών: Στα "μαλακά" οι φοιτητές που αντέγραψαν εργασία - Τι προβλέπεται

Πρόκειται για πρωτοετείς

Η λιγότερη "επώδυνη" ποινή για το μέλλον της ακαδημαικής φοίτησης τους, φαίνεται πως επεβλήθη στους 106 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για πρωτοετείς φοιτητές, που εντοπίστηκαν να αντιγράφουν σε εργασία. Οι φοιτητές με απόφαση του της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, αποκλείστηκαν από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο συγκεκριμένο μάθημα, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το εξάμηνο.

Σύμφωνα  με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο. Η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές.

Ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, αρκετές ήταν οι φωνές που ανέφεραν πως οι συγκεκριμένοι φοιτητές, θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί από το Πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει σε αντίστοχες περιπτώσεις σε Ακαδημαϊκά Εκπαιδευτήρια του Εξωτερικού.

Την ίδια ώρα μπαράζ ανακοινώσεων εξέδωσαν φοιτητικές παρατάξεις, ενώ η νέα Δημοκρατία ζήτησε την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

Διαβάστε επίσης