Δ. Παπαδημούλης: Δεν είμαστε μπανανία, είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα

«Ναι στις επενδύσεις και στην El Dorado, αλλά με κανόνες νομιμότητας»

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και την επένδυση της El Dorado Gold, αλλά με σεβασμό στη νομιμότητα, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, αλλά μία ευρωπαϊκή χώρα με συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

«Μας ενδιαφέρουν και οι θέσεις εργασίας από τη συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο τουρισμός στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, όπως, επίσης, μας ενδιαφέρει όλες οι επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και είναι καλοδεχούμενες, να σέβονται τους κανόνες μίας ευνομούμενης πολιτείας. Δεν είμαστε μπανανία, είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Για να προχωρήσει αυτή η επένδυση θα πρέπει να εγκαταλειφθούν εκβιαστικές κινήσεις και τελεσίγραφα, να κατέβουν αυτοί οι τόνοι των προθεσμιών και με βάση την ισχύουσα σύμβαση και νομοθεσία να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα επιτρέψει και στην επένδυση να προχωρήσει, αλλά και να λυθούν όλα εκείνα τα τεχνικά θέματα, που θα εγγυώνται ότι αυτή η επένδυση θα προχωρήσει με σεβασμό στο περιβάλλον.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, σημείωσε ότι κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, συμπληρώνοντας ότι περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, από τους πάντες, να πουν στην ηγεσία της El Dorado Gold «επιτέλους κύριοι δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι για τη χώρα μας».

«Το καλύτερο που έχει να κάνει η εταιρεία είναι να προχωρήσει ο διάλογος, με στόχο μία επένδυση που να σέβεται τη νομιμότητα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης