Το...αληθινό Ελντοράντο

της σιας αναγνωστοπουλου,βουλευτη αχαιας, πρωην αναπληρωτρια υπουργός παιδειας

Αντί να διαμαρτυρομαστε για το ΣΚΑΙ, το Ε, τα ΜΜΕ γενικώς, αντί να λέμε ότι η αντιπολιτευση σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και επιχειρηματιες στήνουν θεματα, ας σκεφτούμε λίγο.

Έτσι αντιλαμβανονταν επί δεκαετίες και έτσι εξακολουθούν να αντιλαμβανονται το κράτος οι συστημικες δυναμεις: υποταγμενο απολύτως στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το αγωνιωδες ερώτημα της κ. Κοσιωνη "θα αφήσετε την Ελντοραντο να φύγει" ή το αλλο "έτσι θα έρθουν επενδύσεις στη χωρα" κρύβουν το προφανές.

Δηλαδή ότι η εθνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν, αλλά δεν χρειάζεται να εφαρμόζονται όταν τρίζουν τα δόντια τους κάποιοι ισχυροί.

Έτσι έχουν μάθει οι άνθρωποι, από τον 19ο αιώνα. Καταλαβαίνω την κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ούτε μια κουβέντα για την εταιρεία.

Να τους πιστέψουμε ότι αγωνιούν για τους εργαζομένους, για τις επενδύσεις στη χωρα, αλλά ούτε ένα ερωτηματικό για τον εκβιασμό που ασκεί η εταιρεία;

Όχι, κανένα ερωτηματικό. Αυτό που παίζεται είναι η συνέχεια της παραδοσης του συστήματος στις σχέσεις κρατους-ιδιωτικού κεφαλαίου.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ