Πάτρα: Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου

Το ακριβές πρόγραμμα του εορτασμού αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρε

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στη διάρκεια του εορτασμού της Παντάνασσας  τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την 53η επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, στην πόλη όπου μαρτύρησε σε χιαστό σταυρό, την Πάτρα από τη Ρώμη όπου φυλασσόταν.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 με αποκορύφωμα την δια θαλάσσης μεταφορά της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέου στο μόλο του Αγίου Νικολάου, την Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων στις 7 το απόγευμα της Κυριακής και εν συνεχεία τη λιτανεία κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου έως το νέο ιερό ναό του Πολιούχου.

Το ακριβές πρόγραμμα του εορτασμού αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Πάντως ήδη έχει γνωστοποιηθεί ότι στις 18/9 στις 20.00 θα λάβει χώρα η 2η Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση (η περσινή αντίστοιχη εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση) στα προπύλαια του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

«Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και εν όψει της εορτής της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου, σε συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πολιούχου Πατρών με το Σύλλογο Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η 2η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση στα προπύλαια του νέου ιερού ναού, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 8:00 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, με αφορμή τις επετειακές θρησκευτικές εκδηλώσεις, πρόκειται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε έτος.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετέχουν: ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Τασία Βέρρα και η Δώρα Πετρίδη στο τραγούδι, ο Πάνος Κοτρώτσος στο κλαρίνο, ο Ανδρέας Νιάρχος στα κρουστά και τη φλογέρα, η Χριστίνα Κουκή στο σαντούρι και το μουσικό σχήμα «Άρτυμα» με την Ελένη Παπαπροκοπίου στο λαούτο και το τραγούδι, ο Γιάννης Οικονόμου στο βιολί και ο Γιάννης Τσεντούρος στα κρουστά. Παραδοσιακά τραγούδια θα ερμηνεύουν επίσης μέλη του συλλόγου Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών».

*Τα κείμενα και τα ισοκρατήματα θα επιμεληθεί ο φιλόλογος Στέφανος Σκαρπέλλος, το συντονισμό και τις αφηγήσεις θα κάνει η Έφη Αναλυτή πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης έχει ο Γρηγόρης Μικρώνης, ο οποίος ανήκει στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Διαβάστε επίσης