Τα βασικά λάθη που κάνουμε στο βάψιμο των επίπλων

Αλλάξτε το στυλ ολόκληρου του σπιτιού ακολουθώντας χρήσιμες συμβουλές

Ένα νέο χρώμα στα παλιά σας έπιπλα μπορεί να τα κάνει να φαίνονται σαν καινούρια και να αλλάξει το στυλ ολόκληρου του σπιτιού.

Το πιο σημαντικό είναι να αποφύγετε να κάνετε κάποια λάθη στο βάψιμο των επίπλων που μπορεί ακόμη και να τα καταστρέψει.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά ώστε να τα αποφύγετε...

Δεν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία όταν βάφετε το έπιπλο

Μην ξεχνάτε να αφήνετε την μπογιά να στεγνώσει τουλάχιστον οκτώ ώρες ανάμεσα σε κάθε στρώση. Επιπλέον, προτού εφαρμόσετε μια νέα στρώση μπογιάς, καλό είναι να τρίβετε την επιφάνεια του επίπλου με το σφουγγάρι λείανσης και να αφαιρείτε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος για εξολοθρεύσετε πιθανά ίχνη... τραχύτητας.

Ξεχνάτε το βερνίκι

Μπορεί να είναι λίγη παραπάνω δουλειά για εσάς, αλλά το βερνίκι προστατεύει την επιφάνεια των επίπλων σας. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό από αφρό και απλώστε το βερνίκι με απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργήσει η επίστρωσή του. Τέλος, για να πετύχετε τέλειο φινίρισμα, αφήστε το έπιπλό σας να στεγνώσει για τουλάχιστον 72 ώρες.

Δεν αφαιρείτε τα υπολείμματα

Προσοχή καθώς δεν πρέπει να το κάνετε με ρολό κουζίνας γιατί θα αφήσει χνούδι. Στη θέση του, χρησιμοποιήστε ένα πανί γυαλίσματος για να τα αφαιρέσετε από το έπιπλο.

Διαβάστε επίσης