ΝΟΔΕ Αχαΐας: Ο Τομέας Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ανακοίνωση με αιχμές

Την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους ξεκίνησαν τον κοινό αγώνα της μάθησης. Από κοντά και οι γονείς των παιδιών που αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που απορρέουν από την φοίτηση των παιδιών τους.

Οι μαθητές ακούν την κυβέρνηση να τους εμπαίζει με υποσχέσεις και αντιφάσεις σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και μέχρι τον αγιασμό περίμεναν τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στα σχολεία. Στα περισσότερα σχολεία πολλοί δάσκαλοι ήρθαν για πρώτη φορά στο σχολείο που θα διδάξουν φέτος την ημέρα του Αγιασμού! Προφανώς κάποιοι που έπρεπε έγκαιρα να κάνουν την δουλειά τους δεν την έκαναν σωστά.

Οι εκπαιδευτικοί και φέτος άκουσαν τις κούφιες υποσχέσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για διορισμούς και περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή να δουν αν θα διοριστούν ως αναπληρωτές για να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Όλα στο πόδι και στο παρά πέντε..

Μέσα στο καλοκαίρι η εκπαιδευτική κοινότητα είδε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εντελώς αιφνιδιαστικά (κατά την προσφιλή της τακτική) και ερήμην της να επιβάλλει ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο, υποτίθεται ότι, ρυθμίζει βασικά ζητήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είκοσι, σχεδόν, χρόνια μετά τα Π.Δ. 200 και 201 του 1998. Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φρόντισε, αποπροσανατολιστικά, να στρέψει την ευρύτερη δημόσια συζήτηση σε θέματα όπως ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών, έπαρση σημαίας κλπ  που ήταν δεδομένο ότι θα εγείρουν στείρες αντιπαραθέσεις «ιδεολογικής» περιχαράκωσης.  Η απαράδεκτη αυτή τακτική του αιφνιδιασμού και των μονομερών αποφάσεων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δυναμιτίζει τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που επιβαρύνεται από την ανικανότητα των κυβερνώντων και αυτών που ακούν διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, καλείται η σχολική κοινότητα να επιτελέσει το έργο της.

Για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς…

Ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας εύχεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά. Η χώρα μας αξίζει μια καλύτερη παιδεία και θα την έχει.

Καλή δύναμη!

 

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΟΔΕ ΑΧΑΙΑΣ

Ο Τομεάρχης

 

Νίκος Κατσουγκράκης 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ