Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος

του Δρ. Απόστολου Υφαντή, Καθηγητή ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Μέλος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Σε όλη μου την πολιτική ζωή το συμφέρον της χώρας το έβαζα πάντα πάνω από το κομματικό η το προσωπικό συμφέρον.

Σε αυτή τη φάση η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα με πολιτική λογική ρεαλισμό και μετριοπάθεια που θα πει την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες και ιδίως στους νέους που δεν θα διστάσει να φέρει το πάνω κάτω για να γίνει η οικονομία αναπτυσσόμενη ανατρέποντας συντεχνίες καθεστωτικές αντιλήψεις και συνήθειες αναξιοκρατίας χρόνων.

Με τολμηρές θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει στις αναπτυγμένες χώρες πρέπει άμεσα η Ελλάδα να γίνει μια Ευρωπαϊκή χώρα περήφανων και δημιουργικών πολιτών και όχι πελατών. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κόμμα που θα συνεγείρει και θα συσπειρώσει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες εντός και εκτός των συνόρων της χώρας με όραμα την ανάπτυξη την δικαιοσύνη και την ευημερία. Δεν μας αρκεί μια μικρή ομάδα πολιτών του ένα ή δύο της εκατό ανήμπορη να επηρεάσει τις εξελίξεις που δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν.

Αυτό κατά την άποψή μου έχει ανάγκη ο τόπος.
Η διαχρονική απόπειρα ΌΛΩΝ ΜΑΣ και του Σταύρου Θεοδωράκη για αυτό το εγχείρημα πρέπει τώρα να πετύχει.

Χωρίς πολιτικές μυωπίες και αχρείαστους συναισθηματισμούς είναι η ώρα της εγκατάλειψης της πολιτικής στασιμότητας και η ενεργοποίηση των δημιουργικών πολιτικών αντανακλαστικών και αποθεμάτων μας.
 

Διαβάστε επίσης