Πάτρα: Αναλαμβάνει δράση από σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος στα σχολεία - Αφορμή η επανεμφάνιση της ιλαράς

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί έχει προκαλέσει επιδημία ιλαράς. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας θα παρέμβει από σήμερα προς τις εκπαιδευτικές αρχές του Nομού προκειμένου να γίνει έλεγχος στα βιβλιάρια των μαθητών εάν έχουν εμβολιαστεί για την Ιλαρά.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της ιλαράς είναι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR). Το εμβόλιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές, όπως έχει δείξει η εμπειρία από τον εμβολιασμό πολλών εκατομμυρίων παιδιών παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι για να επιτευχθεί πρόληψη των επιδημιών απαιτείται πολύ υψηλό επίπεδο εμβολιασμού στον πληθυσμό.

Ηδη από τις αρχές Απριλίου το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ξεκινήσει στη χώρα μας δραστηριότητες ενημέρωσης του κοινού και παρεμβάσεις εμβολιασμού σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Παρόμοιες δραστηριότητες έχουν γίνει και από άλλους φορείς Υγείας. Επίσης, έχουν γίνει συστάσεις για την ετοιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων και έχουν ληφθεί μέτρα για την κατάλληλη οργάνωσή τους.
 

Διαβάστε επίσης