Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα με θέμα τις συνέπειες από την λειτουργία του φράγματος Πείρου-Παραπείρου

ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Μίλησαν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως ο πρόεδρος της ένωσης γεωλόγων Ξενοφώντας Σταυρόπουλος και ο πολιτικός μηχανικός Γεώργιος Λάζαρης. Ανέπτυξαν τις θέσεις τους και μας διαφωτίσαν σχετικά με την λειτουργία και τις συνέπειες του φράγματος. Στην πλειοψηφία τους είναι θετικοί ως προς την λειτουργία του φράγματος, πως πρέπει να δοθεί σε λειτουργία και να αποφασιστεί το πλαίσιο του.

Ακόμα το λόγο πήραν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ.Νικολάου Χρήστος που δήλωσε ότι περιμένουν να τελειώσουν οι εργασίες στο φράγμα, να δοθεί σε λειτουργία και ότι οι δήμοι θα αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Επίσης, μίλησε ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος που δήλωσε ότι η Πάτρα είχε πάντα επάρκεια νερού και δεν χρειάζεται να πάρει από το φράγμα. Τέλος, μίλησαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Μαυρογιάννης και ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ.Τραχάνης που δήλωσε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να πάει σε ιδιώτες αν δεν το διαχειριστούν οι δήμοι και πως πρέπει να τελειώσει το φράγμα.

Ακόμα στην ημερίδα ήταν, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Αιβαλής, ο αντιδήμαρχος κ.Ραυτακόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ.Κανελλόπουλος, οι πρόεδροι του Άνω και Κάτω Αλισσού και ο εφημέριος του Άνω Αλισσού Πάτερ-Αλέξανδρος.

Πριν από την έναρξη της ενδιαφέρουσας ομιλίας τιμήθηκαν τα παιδιά των χωριών μας που πέρασαν σε ΑΕΙ ΤΕΙ.
            Ο σύλλογος μας ευχαριστεί τον κ Ξενοφώντα Σταυρόπουλο και τον Γεώργιο Λάζαρη καθώς και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αβραμίδη που είχε τον συντονισμό  για αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα.