Σημαντική η συμβολή των Πελοποννησιακών μέσων ενημέρωσης

στην Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ

Η αλήθεια είναι ότι από ένα κορυφαίο γεγονός για την εμπορική αλλά και πολιτιστική ζωή της Πελοποννήσου όπως η Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017 δεν  θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπρόσωποι της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.


Ο τοπικός τύπος στην Πελοπόννησο έχει μεγάλη παράδοση, καθώς έχει υπάρξει πυλώνας καταγραφής και ζύμωσης ιστορικών εξελίξεων αλλά και ακούραστος καταγραφέας του  σφυγμού της καθημερινότητας και των αγωνιών του απλού κόσμου.

 

Τα τοπικά ΜΜΕ της Πελοποννήσου αποτελούν μια εξέχουσα περίπτωση στην συνολική ιστορία της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Αρκεί να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η πρώτη ελληνική εφημερίδα της νεότερης ιστορίας εκδόθηκε στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την 1η Αυγούστου του 1821, μέσα ακριβώς στην θύελλα των ιστορικών γεγονότων.

Η σύγχρονη έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση στην Πελοπόννησο αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο κλάδο με μεγάλη εξωστρέφεια και συμμετοχή στα κοινά. Η δημοσιογραφία και η ψυχαγωγία είναι αποστολή και μεράκι ανθρώπων που ενημερώνονται για όλες τις παγκόσμιες εξελίξεις, χωρίς να ξεχνούν ποτέ  ότι τo ειδικό είναι και γενικό, άρα και η τοπική είδηση έχει μια σημαντική βαρύτητα.

 

Στην Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017 οι εκπρόσωποι των τοπικών εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών και διαδικτυακών τόπων ενημέρωσης θα δώσουν φυσικά το παρόν με ειδικά περίπτερα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το ευρύτατο φάσμα της ενημέρωσης και να συντονιστεί με τον παλμό των γεγονότων, έτσι όπως τα καταγράφουν οι κάμερες, αλλά κυρίως το ένστικτο των δημοσιογράφων του πελοποννησιακού τύπου.

 

Τα ΜΜΕ έχουν άμεση επίδραση την ζωή μας και οι επαγγελματίες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου θα δώσουν το παρόν στην έκθεση τονίζοντας την συμβολή της επικοινωνίας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Η άμεση ενημέρωση και η προβολή αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο όχι μόνον για την δημοκρατία αλλά και για την υγιή επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε επίσης