Μακρόν σε Τσίπρα: Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας

«Πρέπει να αναφερθούμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση»

Το μήνυμά του ότι η Ελλάδα πρέπει να μιλά για την έξοδό της από την κρίση και πως οι αναφορές σε αυτήν πρέπει να γίνονται για το μέλλον της, έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος αρχικά στάθηκε στην οικολογική καταστροφή που έπληξε την Καραϊβική, με τον Άγιο Μαρτίνο και τον Άγιο Βαρθολομαίο, που ανήκουν στη Γαλλία, να έχουν και αρκετά θύματα. Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι οι γαλλικές Αρχές «είναι σε επιφυλακή» και πως «η προσοχή της χώρας μας είναι στραμμένη εκεί», ενώ πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στον τόπο της καταστροφής, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ανέφερε μάλιστα με έμφαση, ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή «και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Μακρόν ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για την πρόσκληση, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε χώρα του εξωτερικού από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας. Κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό».

«Προσβλέπω ότι στις επαφές αυτές που θα έχουμε, μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο κ. Μακρόν. Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι ήρθε να μιλήσουμε για το μέλλον, της χώρας που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ από την κρίση. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης