Αποκάλυψη που θα συζητηθεί για Βασιλακόπουλο και Μίσσα

Γιατί ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε την εθνική ομάδα και τι σχέση έχει ο Παναθηναϊκός

Ατάκες-φωτιά κι αποκάλυψη που θα συζητηθεί απ' τον Τόλη Κοτζιά στο SportDog.gr για όσα συμβαίνουν στην Εθνική ομάδα - Τι σχέση έχει το «τριφύλλι» με τις ήττες στο Ευρωμπάσκετ;​

Ο Κώστας Μίσσας δεν ήθελε να είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών και βρέθηκε στην άκρη του πάγκου της επειδή του το ζήτησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στη δήλωση του Θανάση Αντετοκούνμπο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν ακόμα και από τους ίδιους τους διεθνείς, την απειθαρχία που παρουσιάζουν οι παίκτες, αλλά και τι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο για την Εθνική ομάδα.

"Αυτή δεν είναι η Εθνική του μπάσκετ και δεν μιλάμε μόνο για το αποτέλεσμα, γιατί από το 2010 και μετά έχουμε χορτάσει αποτυχίες. Η εικόνα και η ατμόσφαιρα που βγάζει όμως αυτή η ομάδα, η οποία παραπέμπει σε κακές μέρες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, δεν είναι κάτι που μάθαμε στο Ευρωμπάσκετ, αφού είχαν προηγηθεί επεισόδια στην προετοιμασία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν, αλλά επιβεβαιώθηκαν από τους ίδιους τους παίκτες", ήταν το αρχικό σχόλιο του Τ. Κοτζιά στο sportdog.gr και συμπλήρωσε για τη δήλωση του Θανάση Αντετοκούνμπο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων:

"Αν ορισμένοι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την Εθνική ομάδα ή όχι, είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Εμείς δεν μπορούμε να κατηγορίσουμε κανέναν για αδιαφορία, από τη στιγμή που χάλασε το καλοκαίρι του για να βρεθεί στην Εθνική ομάδα. Αλλά αυτό που βλέπουμε δεν αρμόζει στην ιστορία της Εθνικής ομάδας και σε αυτό που αντιπροσωπεύει η Εθνική μας, δηλαδή μια από τις κορυφαίες σχολές μπάσκετ στον κόσμο".

Ποια είναι η άποψή σου για την παρουσία του Κώστα Μίσσα στην άκρη του πάγκου;

"Ο Κώστας Μίσσας είναι δάσκαλος του μπάσκετ και γνωρίζει το άθλημα όσο 100 άνθρωποι μαζί. Άλλο πράγμα όμως το ξέρω μπάσκετ και άλλο πράγμα το αν μπορώ να διαχειρστώ μια κατάσταση στα 64 χρόνια μου, που δεν το έχω κάνει ποτέ ξανά. Και όντας για καιρό εκτός δράσης. Ο Μίσσας έχει ευθύνες. Αλλά τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχει η Ομοσπονδία, που στο παρά πέντε και αφού δεν είχε άλλη λύση με τον προπονητή, τον έριξε στον λάκκο των λεόντων".

Κατηγορούν τον Μίσσα για την απειθαρχία των παικτών, για εντολές που δεν εκτελούνται, για όσα λέει ή γράφει ο καθένας στα social media. Πώς το σχολιάζεις;

"Το βλέπουμε πως κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα προπονητή. Είναι και θέμα διοίκησης, ΕΟΚ. Κάθε ομάδα έχει την πολιτική της, πολιτική που τη χαράζει η διοίκηση και από εκεί ξεκινάνε όλα. Μικρότερη ευθύνη θεωρώ ότι έχει ο Μίσσας, ο οποίος δεν ήθελε να είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Αλλά από τη στιγμή που το ζήτησε ο Βασιλακόπουλος, δεν μπορούσε να του πει όχι γιατί δουλεύει για την Ομοσπονδία".

Είσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια;

"Προσοχή, γιατί το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα! Το μπάσκετ είναι πολλές φορές απρόβλεπτο άθλημα και αυτό το είδαμε και πρόσφατα. Πεθαμένο έλεγαν τον Παναθηναϊκό, πλακωνόντουσαν οι παίκτες με τον Γιαννακόπουλο και με τους φιλάθλους στο διαδίκτυο, είχαμε την ιστορία με το πούλμαν, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στο τέλος.Αν κερδίσουμε την Πολωνία, πηγαίνουμε στην επόμενη φάση. Κι από τη στιγμή που δεν μπορεί να βρεθεί σύντομα η Ισπανία στον δρόμο μας, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Οι νίκες αρέσουν σε όλους. Το θέμα είναι ότι η εικόνα είναι άθλια και αυτό είναι που δεν αρέσει". 

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε επίσης