Νίκος Μαυραγάνης: Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα και ΚΤΕΟ - Πρόταση εξόφλησης με δόσεις

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που αφορούσαν στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτωνεπισήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.

Μάλιστα ο υφυπουργός επισήμανε πως έχει προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών την «δοσοποίηση» της εξόφλησης των προστίμων τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες να δίνουν την δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων να εξοφλήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με δόσεις και να μην υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα εξόφλησης των προστίμων από το κράτος.

Παράλληλα ο Νίκος Μαυραγάνης προανήγγειλε πως από τη στιγμή που θα έχει εκκαθαριστεί το ηλεκτρονικό μητρώο θα ξεκινήσει και η αποστολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες που δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή πάνω από 2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μάστιγα που έχει χτυπήσει την ελληνική αγορά αυτοκινήτου και αφορά στο γύρισμα των χιλιομέτρων που πραγματοποιούν κάποιοι έμποροι εισαγόμενων και εγχώριων αυτοκινήτων εξαπατώντας τόσο τους καταναλωτές όσο και τις τελωνειακές αρχές.

Ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε πως έχει ήδη ζητήσει από την ΕΕ να εμφανίζεται όλο το ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων στο έντυπο ελέγχου των οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί στο ελάχιστο η παραποίηση των χιλιομέτρων τόσο στα εισαγόμενα όσο και στα εγχώρια μεταχειρισμένα οχήματα.

Όσον αφορά στην επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Μακάρι να μπορούσα να το επαναφέρω το μέτρο αλλά το υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει»...

Διαβάστε επίσης