Αναζητά την αγωνιστική ανάταση η Εθνική

αποψε με την φινλανδια

Την οικοδέσποινα Φινλανδία (20:00, ΕΡΤ1) αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Μετά τις ήττες από τη Γαλλία και τη Σλοβενία, η Εθνική ομάδα μετρά μόλις μία νίκη, αυτή απέναντι στην Ισλανδία, και πλέον θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα για να πάρει ψυχολογική ώθηση. 

Το αποψινό ματς αποτελεί στην ουσία τεστ ενόψει του αγώνα με την Πολωνία, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο και ενδεχομένως θα κρίνει την πρόκριση της Ελλάδας στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. 

Το αποψινό ματς δεν θα κρίνει και πάρα πολλά, καθώς ακόμα και με νέα ήττα η Ελλάδα θα ψάξει τη νίκη στο παιχνίδι με τους Πολωνούς για να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση. Μάλιστα, κυκλοφορεί η άποψη ότι θα είναι… σοφό η Ελλάδα να χάσει από τους Φιλανδούς για να αποφύγει στους «8» το πολύ πιθανό «σταύρωμα» με την Ισπανία. 

Στη Φινλανδία κυριαρχεί ο Λάουρι Μάρκανεν, που έχει κάνει δίδυμο με τον Πέτερι Κόπονεν. Ο 20χρονος φόργουορντ με ύψος 2,13μ. έχει χαρακτηριστεί «νέος Νοβίτσκι» και αποτελεί το «next big thing» της πατρίδας του και όχι μόνο. 

Η Φινλανδία μετρά δύο νίκες απέναντι στη Γαλλία στην παράταση και στην Πολωνία στη δεύτερη παράταση, ενώ έχασε το ματς με τους Σλοβένους. Το πρόγραμμα της ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση κόντρα στην Ισλανδία.

Διαβάστε επίσης