Διαρρήκτες-αναρριχητές "χτύπησαν" στο κέντρο της Πάτρας

ανέβηκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα ψηλαλωνια

Ενα ακόμη "χτύπημα" απο κακοποιούς αναρριχητές που έχουν γίνει φόβος και τρόμος για τους πατρινούς. Δρουν με αστραπιαίο τρόπο, χρησιμοποιούν σπρέι, κοιμίζουν τα θύματά τους… και κλέβουν με την ησυχία τους!

Τελευταίο "χτύπημα" σε πολυκατοικία επί της οδού Ερενστρώλε, ακριβώς πάνω από τα Ψηλαλώνια, και δίπλα από την Πλατεία Ομονοίας. Η αστυνομία εκτιμά πως για να αναρριχηθούν στον 1ο όροφο, χρησιμοποίησαν και ένα σήμα της τροχαίας το οποίο ήταν στερεωμένο σε κολόνα της πολυκατοικίας και απαγόρευε την στάθμευση μια και στην πυλωτή λειτουργεί πάρκινγκ.

Ένας προφανώς ανέβηκε επάνω (με την βοήθεια του συνεργού του και του σήματος της Τροχαίας) και αφού βρέθηκε στο μπαλκόνι… η δουλειά ήταν εύκολη. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και θύμα της κλοπής, εκείνη την ημέρα είχαν αφήσει μισάνοιχτη την πόρτα για να δροσίζονται, ενώ δεν είχαν θέσει σε λειτουργία και τον συναγερμό. Το γεγονός αυτό τους προβλημάτισε. «Μα τόσο άτυχοι είμαστε; Έτυχε εκείνη την ημέρα»; αναρωτιόταν. Ο δράστης βρήκε το ανδρόγυνο στο κρεβάτι και είναι βέβαιο πως τους έριξε σπρέι. «Θα ξυπνούσα με τον παραμικρό θόρυβο» συνέχισε ο ιδιοκτήτης, «είμαι βέβαιος πως μας ψέκασαν εμένα και τη γυναίκα μου».

Ο δράστης άρπαξε ότι πολύτιμο βρήκε μπροστά του. Ένα laptop, πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων, μετρητά που βρήκε στα δύο πορτοφόλια του ζεύγους, όλα τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους (δύο αυτοκίνητα) και όσα έγγραφα βρήκαν πάνω στο τραπέζι (διπλώματα οδήγησης, άδειες, ταυτότητες κλπ). Ο ιδιοκτήτης εκτιμά ότι θα επέστρεφαν για να πάρουν και τα αυτοκίνητα, όμως δεν πρόλαβαν. Την επομένη δε μέρα, φρόντισε να «μπλοκάρει» τα οχήματα με άλλα ΙΧ της πολυκατοικίας ώστε να μην μπορεί ο δράστης να τα μετακινήσει. Έστησε δε «καραούλι», είδε δύο νεαρούς να πλησιάζουν την πυλωτή ωστόσο δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια στο εσωτερικό της, έτσι δεν θα μπορούσε να τους κατηγορήσει.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ