Θρίλερ με την MH370: Δολοφόνησαν Μαλαισιανό διπλωμάτη! Φουντώνουν τα σενάρια συνωμοσίας!

Αυξάνονται οι υποψίες για τη μοιραία πτήση

Η δολοφονία του Μαλαισιανού διπλωμάτη Zahid Raza έβαλε φωτιά στα σενάρια συνωμοσίας για την πτήση MH370. O Zahid Raza είχε επιφορτιστεί με τη μεταφορά υποτιθέμενων κομματιών του MH370 σε ανακριτές στη Μαλαισία. Η δολοφονία του έβαλε φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας για το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014.

Ο επίτιμος πρόξενος της Μαλαισίας Zahid Raza δολοφονήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 24 Αυγούστου. Ο Αμερικανός ερευνητής Blaine Gibson, που συγκεντρώνει κομμάτια που ενδεχομένως ανήκουν στην MH370, τόνισε ότι ο Zahid Raza έπρεπε να παραδώσει τα νέα αντικείμενα στους ανακριτές όταν δολοφονήθηκε.

Το timing κλόνισε τον Blaine Gibson που αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλές θανάτου εξαιτίας της αυτοχρηματοδοτούμενης αποστολής του για την εξιχνίαση του μυστηρίου της MH370. Σχεδίαζε να κρατήσει λεπτομέρειες για τα τελευταία του ευρήματα μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια από το νησί. Ωστόσο άλλαξε ο τρόπος σκέψης του μετά τη δολοφονία του Raza.

MH370: Η ύποπτη δολοφονία

«Για την προστασία όσων εμπλέκονται αποφασίσαμε να μη δημοσιοποιήσουμε την έκθεση έως ότου τα θραύσματα παραδοθούν με ασφάλεια στη Μαλαισία. Στο μεταξύ έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Μετά από συμφωνία των δύο χωρών, τα συντρίμμια θα συνέλεγε ο Zahid Raza, επίτιμος πρόξενος της Μαλαισίας στη Μαδαγασκάρη. Θα τα παρέδιδε με κούριερ στη Μαλαισία. Στις 24 Αυγούστου δολοφονήθηκε στο Antananarivo».

Ο Dr Victor Iannello, που ήταν μέλος της ανεξάρτητης ομάδας ειδικών που βοήθησαν τους Αυστραλιανούς ερευνητές να εντοπίσουν τη θέση συντριβής της MH370 στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, τόνισε ότι ο Gibson έχει βάσιμους λόγους να ανησυχεί.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο το Reuters ανέφερε ότι ο Raza βοήθησε τον Blaine Gibson να μεταφέρει τα συντρίμμια από τη Μαδαγασκάρη στη Μαλαισία. Τότε μεταφέρθηκαν 6 κομμάτια. Αυτό προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο υπήρχε σχέση με τα μέρη της MH370 και της δολοφονίας του Raza.

Αυτό που εντείνει τις υποψίες είναι η χρονική περίοδο που περιβάλλει τον θάνατό του. Ο Raza θα επισκεπτόταν το υπουργείο Μεταφορών της Μαδαγασκάρης για να πάρει κάποια ακόμα κομμάτια και να τα παραδώσει στη Μαλαισία».

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβαίνοντες ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο. Πολλά συντρίμμια που βρέθηκαν έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχονταν από το μοιραίο Boeing. Η άτρακτος και το μαύρο κουτί δεν βρέθηκαν ποτέ, οδηγώντας σε αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας. Για το πώς και γιατί το αεροπλάνο έπεσε και αν οι αρχές και εταιρείες ενορχήστρωσαν συγκάλυψη για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.

Δεν αποτελεί έτσι έκπληξη που η δολοφονία του Raza θεωρείται από ορισμένους ως προειδοποίηση σε όσους πλησιάζουν στην αλήθεια. Το site ZINFOS 974 εξέφρασε ωστόσο την εικασία ότι δολοφονήθηκε σε αντίποινα για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην απαγωγή κατοίκων ινδοπακιστανικής καταγωγής το 2009.

Πηγή: News.com.au​

Διαβάστε επίσης