Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη φοιτητική εστία από εργαζόμενους και σπουδαστές - "Κόβουν" θέσεις εργασίας στη σίτιση

επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες τους

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των εργαζόμενων στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διατήρηση της δουλειάς τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχε γράψει προ ημερών το tempo24.gr, υλοποιείται η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας Και Δια Βίου Μάθησης (στο οποίο ανήκουν όλες οι Εστίες της χώρας) και προκειμένου , όπως αναφέρεται στο σκεπτικό να  σταματήσει η κακή οικονομική διαχείριση (!) και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, να ανατεθεί σε κέτερινγκ (δηλαδή σε ιδιώτες) η σίτιση των φοιτητών της Εστίας. Ενώ με την ίδια "φιλοσοφία" αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της καθαριότητας-συντήρησης-φύλαξης των χώρων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μειώνονται οι θέσεις από 40 σε 31, που σημαίνει ότι εννέα άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, τη στιγμή που ο αριθμός των φοιτητών αυξάνεται. Παράλληλα, για τις υπόλοιπες 31 θέσεις θα διεξαχθεί διαγωνισμός στις 6 Σεπτεμβρίου. 

Οι εργαζόμενοι στην Φοιτητική Εστία, αλλά και οι δεκάδες συμβασιούχοι στην σίτιση ανησυχούν γιατί ο κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους είναι άμεσος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο έγγραφο της απόφασης γίνεται αναφορά και σε τερματισμό "της κακής οικονομικής διαχείρισης" , την στιγμή που δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο!

 

Διαβάστε επίσης