Κοινή λογική το αντίδοτο στην κρίση

Α. Τραχήλη

Στο πρόσφατο άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Αθηνά Τραχήλη σε δηλώσεις της το βράδυ της Τετάρτης.

Χαρακτηρίζοντας το κείμενο ως μια ιστορικής αξίας πολιτική παρακαταθήκη που στρέφεται αποφασιστικά προς το μέλλον, δίνοντας προοπτική και όραμα και απαντώντας στην στασιμότητα αλλά και στις εναγώνιες αναζητήσεις των ημερών μας.

«Ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δυο βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο ήταν αυτό της ενότητας και τη σύνθεσης. Το δεύτερο της προοπτικής. Και, ταυτόχρονα, είχε την διάσταση της αναγνώρισης εκείνων των συμπολιτών μας που, κόντρα στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, εξακολουθούν να μην υποστέλλουν την σημαία της δημιουργίας και των προσωπικών υπερβάσεων. Και να μάχονται», είπε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι στο κλίμα της διαίρεσης και της όξυνσης των πολιτικών παθών η Νέα Δημοκρατία απαντά με ψυχραιμία, με νηφάλια προσέγγιση, με την επιστράτευση της κοινής λογικής εκεί που η σκόνη του τυφλού κομματισμού διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

«Είναι αλήθεια ότι είχαμε καιρό να δούμε ένα τόσο βαθιά πολιτικό και ελπιδοφόρο κείμενο. Που αποτυπώνει την πολιτική που θ’ ακολουθήσει αύριο ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός», είπε η κ. Τραχήλη. Επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν χρειάζονται επικοινωνιακά στρατηγήματα για να πείσει η Νέα Δημοκρατία για την ευστάθεια των επιχειρημάτων της.

«Κοινή λογική χρειάζεται…». Και πάνω σ’ αυτή την κοινή λογική είναι δομημένη η παρέμβαση του προέδρου μας, είπε η κ. Τραχήλη.