Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας": Ξέφραγο αμπέλι χωρίς καμιά ασφάλεια- Συνεχείς κλοπές και επιθέσεις - Η διοίκηση απαγορεύει ωστόσο τηλεοράσεις και καρέκλες για τους συνοδούς

καταγγελίες των εργαζομένων που κατηγορούν τη διοίκηση πως επι ένα χρόνο δεν έχει λάβει κανενα μέτρο προστάσιας του προσωπικού

Για πλήρη αδιαφορία κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" το σωματείο των εργαζομένων, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από ασθενή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση πως παρότι επί ένα χρόνο που ανέλαβε της έχει ζητηθεί σύσκεψη για τα ζητήματα ασφαλείας δεν έχει γίνει ποτέ αυτή. Γιατί όπως σημείωνουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν δεν είναι μόνο τα περιστιατικά επιθέσεων , αλλά και τα πάμπολλα περιστατικά κλοπών.

Ενα επίσης σημαντικό ζήτημα, που δεν έχει αντιμετωπιστεί από τη διοίκηση του νοσηλευτηρίου είναι η παρουσία χρηστών ναρκωτικών σε διάφορα σημεία και μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες γίνεται έως και χρήση ουσιών.

Από την άλλη η διοίκηση φροντίζει να μην επιτρέπονται τηλεοράσεις στους θαλάμους και καρέκλες για τους συνοδούς !

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο ανέφερε μεταξύ άλλων: Το συγκεκριμένο λοιπόν συμβάν, που σαφώς είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ, ανέδειξε και πάλι όλα εκείνα τα προβλήματα, όλες εκείνες τις παθογένειες και τις δυσλειτουργίες, που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, ζητήματα που κατ΄ επανάληψιν έχουμε επισημάνει και αναδείξει και που δυστυχώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως:

Οι ελλείψεις Προσωπικού, Ιατρών και κυρίως σωστής Οργάνωσης και λειτουργίας.

Η λειτουργία των ΤΕΠ, για την οποία είχαμε ζητήσει να γίνει και σχετική σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για την οριστική επιτέλους διευθέτησή της, μια σύσκεψη που ποτέ δεν έγινε, όπως δεν έγινε ούτε η σχετική και απαραίτητη χωροταξική και λειτουργική διευθέτηση.

Η λειτουργία των τμημάτων της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και του ΘΥΡΩΡΕΙΟΥ, που σαφώς δεν λειτουργούν όπως πρέπει, τμήματα όπου συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα, που επί της ουσίας κανένας δεν τα αγγίζει, δεδομένου ότι επί 7 ολόκληρους μήνες δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει ούτε καν η απόφαση για την πρόσληψη του Προσωπικού με συμβάσεις εργασίας και πολλά άλλα.

 

Από την πρώτη μας συνάντηση με την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που είχαμε θέσει, ήταν και παραμένει να είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων, ειδικά σε χώρους που έχουν ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ με το κοινό, όπως είναι  τα ΤΕΠ.

Δυστυχώς λοιπόν ένα χρόνο μετά, παρά τις κατ’ επανάληψιν παρεμβάσεις μας, στη Διοίκηση στις Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές, εξακολουθούν να υπάρχουν τα προβλήματα των επιθέσεων – των απειλών ακόμη  και των κλοπών  και όχι μόνον.»

Διαβάστε επίσης