Ζευγάρι απατεώνων εξαπάτησαν από Δήμαρχο μέχρι μοναχούς

συνεληφθησαν στην αττικη

Ένας άνδρας 51 ετών και μια 54χρονη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ' επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Η αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα απάτης, από άτομο που εμφανιζόταν ως τέως ανώτατος δικαστικός λειτουργός και άτομο με «γνωριμίες» και «προσβάσεις», μετά από πολυήμερες έρευνες κατόρθωσε να αποκαλύψει την εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων) δημοσίων οργανισμών, εταιρειών και σωματείων, αφού τους έπειθαν να καταβάλλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι, ο μεν άνδρας ότι είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός και η γυναίκα «ασθενής» που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.

Ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών, την οποία εξέτιε σε φυλακή από την οποία είχε λάβει οκταήμερη άδεια, που παραβίασε στις 14 Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε αναζητείτο ως δραπέτης.

Παράλληλα, οι δύο συλληφθέντες, από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα, διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Εξιχνιάστηκαν σαράντα δύο περιπτώσεις απάτης, μεταξύ των οποίων σε βάρος δημάρχου και μοναχών.

Ο 51χρονος και η 54χρονη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης