Τρ. Αλεξιάδης: Αν εξομοιωθούν εμπορικές με αντικειμενικές αξίες θα αδικηθούν οι ασθενέστεροι

«Έπρεπε να πω προπέρσινα ξινά σταφύλια για τον ΕΝΦΙΑ»

«Εάν εξομοιωθούν οι εμπορικές με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σε μια περίοδο που έχει καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, θα δημιουργηθούν προβλήματα σε φτωχές περιοχές και θα αδικηθούν οι ασθενέστεροι», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης για το θέμα με τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ.

Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 ανέφερε σχετικά με την παραμονή του φόρου ακίνητης περιουσίας: «Δεν υιοθετούμε αυτή την πολιτική. Είναι αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «τα τελευταία χρόνια με παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχει γίνει αναλογικότερος».

Σχετικά με την φράση του «περσινά ξινά σταφύλια» για τον ΕΝΦΙΑ, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι «δεν είχε την έννοια που απέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΝΔ». Διευκρίνισε ότι η φράση του «αφορούσε την επανάληψη ενός επιχειρήματος που έχει απαντηθεί πολλές φορές. Έπρεπε να πω προπέρσινα ξινά σταφύλια».

Απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που κατέκριναν την φράση του, τόνισε «να απαντήσουν στο πολιτικό ερώτημα ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης