Το θύμα της εξίσωσης

του θωμα νουσια, δημοσιογραφου

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Σύμφωνα με τους παραδοξολόγους, για τα εγκλήματα του Στάλιν ευθύνεται η κομμουνιστική ιδεολογία. Ο Μάρξ, ο Λένιν και όλοι οι ανά τον κόσμο κομμουνιστές.

Με την ίδια «λογική», για τα εγκλήματα των Η.Π.Α, χώρας ελεύθερης και δημοκρατικής, ηθικός αυτουργός είναι -- ποιός άλλος; -- η ελευθερία και η δημοκρατία! Στο όνομα των οποίων η Αμερική βομβαρδίζει πόλεις, σκοτώνει μικρά παιδιά, γυναίκες, γέρους, διαλύει κράτη και αναγκάζει τους κατοίκους τους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Η ...δημοκρατία φταίει και για τα δικτατορικά καθεστώτα που ευλόγησε και στήριξε η χώρα της ελευθερίας!

Για τον βρετανικό επεκτατισμό, την αποικιοκρατία, την υποδούλωση και την άγρια εκμετάλλευση λαών, που κάθε τους απόπειρα για ανεξαρτησία η κοιτίδα του κοινοβουλευτισμού την έπνιγε στο αίμα (δεν ξεχνάμε τους απαγχονισμούς Κυπρίων αγωνιστών), ο ένοχος φυσικά είναι ο κοινοβουλευτισμός.

Πίσω από την στυγνή εκμετάλλευση, την απάνθρωπη καταπίεση και την εξόντωση των μαύρων κρύβεται, βεβαιότατα, όλη η λευκή φυλή, όλοι μας! Απλά πράγματα.

Η χρεοκοπία της χώρας μας και η καταλήστευση του λαού τίνος είναι «επίτευγμα»; Των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεών μας δεν είναι; Άρα, τη δημοκρατία να στήσουμε στα έξι μέτρα!

Στο όνομα του Χριστού οι ιεροεξεταστές του μεσαίωνα έριχναν στην πυρά κόσμο και κοσμάκη. Συνεπώς ο Ιησούς, το «αγαπάτε αλλήλους» και όλοι οι χριστιανοί τους έστελναν στο θάνατο! Η διδασκαλία της αγάπης ευθύνεται και για τους διαχρονικούς μισαλλόδοξους «αγιατολάχ» των χριστιανικών εκκλησιών (και της ορθόδοξης), όπως και για την τυπολατρεία, ειδωλολατρεία, υποκρισία και εκμετάλλευση των πιστών. Ποιός άλλος;

Στο όνομα του Αλάχ, τέλος, σκορπίζει το θάνατο και τον τρόμο ο ISIS. Του θεού δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων. Εντοπίστηκαν λοιπόν άπαντες οι τρομοκράτες!

Το θύμα της ανόητης και ανιστόρητης «εξίσωσης» των ημερών δεν είναι τελικά οι κομμουνιστές, αλλά η κοινή λογική. Την οποία για μια ακόμη φορά στραγγάλισαν αγρίως οι επιπόλαιοι και οι «βαμμένοι», από τη μια μεριά, και οι υστερόβουλοι από την άλλη

Διαβάστε επίσης