ΝΕΩΤΕΡΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Γεράκι Αμαλιάδας- Τραυματίστηκε γυναίκα πυροσβέστης- Πνέουν ισχυροί άνεμοι- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

η περιοχή έχει ξανακαεί παλιότερα

20.30  Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μέρος εκεί καεί ξανά παλιότερα. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.


Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πολύ σημαντική και η συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντιδήμαρχοι, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, μια πυροσβέστης, τραυματίστηκε στο χέρι, μετά από πτώση, και διακομίσθηκε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, ώστε να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

19.40 Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 σήμερα στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, 1 ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη Πεζετέλ.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Η Πυροσβεστική για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας, ανάμεσα στο Γεράκι και στο Περιστέρι, του δήμου Ήλιδας.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ η περιοχή εκεί έχει ξανακαεί παλιότερα. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

 

 

 

 

 

 

patrisnews

Διαβάστε επίσης