Πάτρα: Ο Δήμος μεταφέρει τα συνεργεία της Ξερόλακας -Πιθανός χώρος οι πρώην εγκαταστάσεις "Καμπέρου" στην Οβρυά

σε επαφές με τις τράπεζες ο Δήμαρχος για να αγοραστεί η έκταση

Τον χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην εταιρείας "Καμπέρος", στην περιοχή της Οβρυάς διεκδικεί ο Δήμος Πάτρας, προκειμένου εκεί να δημιουργήσει τις υποδομές για τα δημοτικά συνεργεία που λειτουργούν στους χώρους της Ξερόλακας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.gr η δημοτική αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τους υπευθύνους των τραπεζών, στις οποίες ανήκει ο χώρος , ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, εάν καταστεί δυνατόν να μεταφερθούν εκεί τα συνεργεία, τα αυτοκίνητα,τα μηχανήματα, το γκαράζ και άλλες λειτουργίες των δημοτικών συνεργείων, που δραστηριοποιούνται στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, καθώς έχει διαπιστωθεί όχληση των περιοίκων και δυσλειτουργία των συνεργείων.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Κώστας πελετίδης επισκέφθηκε τον χώρο προ ημερών, για να διαπιστώσει εάν πληροί τις προϋποθέσεις. 

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το tempo24.gr υπάρχει και σχετικό κονδύλι που έχει ψηφιστεί στον δημοτικό προϋπολογισμό, ώστε εφόσον υπάρξει συμφωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα για χαμηλό τίμημα, να αγοραστεί ο χώρος από τον Δήμο.

Αναφορικά τώρα με την λειτουργία της Ξερόλακας η δημοτική αρχή προχωρά γοργά για την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης , πιέζοντας παράλληλα και τους κυβερνητικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του ΧΥΤΑ Φλόκα.

Στο μεταξύ άμεσα ξεκινά και το έργο της δημιουργίας οδικού άξονα που θα συνδέει την περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, ώστε σύντομα να είναι προσβάσιμος και επισκέψιμος. 

 

Διαβάστε επίσης