ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ : 0-0

Τα δοκάρια... φρέναραν την ενωση

Κάθε λόγο να τα βάζει με την τύχη της ή για να ακριβολογούμε με την ατυχία της έχει η ΑΕΚ, αναφορικά με τον εκτός έδρας αγώνα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Χιμένεθ, μπορεί να μην πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στους «Ζωσιμάδες» την Κυριακή, ωστόσο θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν δεν σημάδευε δύο φορές το δοκάρι του Βελλίδη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί έως το τέλος το 0-0.

Το πρώτο δοκάρι για την Ένωση ήρθε μετά από προσπάθεια του Λιβάγια στο 44', ενώ το δεύτερο στο 84' μετά από σουτ-«οβίδα» του Τσόσιτς έξω από την περιοχή.

 
Σαφως καλύτερος ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ, ο οποίος δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. 

Ο Ανέστης που διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, ήταν ξανά σταθερότατος ενώ πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά προσέφεραν και οι δύο πλάγιοι μπακ (Γκάλο, Βινίσιους) και ο Γιάκομπ Γιόχανσον. 

Η μέτρια εικόνα της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές αλλαγές, την απουσία του Μάνταλου (ανέβασε πυρετό) και την αναγκαστική αλλαγή του Τσιγκρίνσι στο 23΄. 

Παρόλα αυτά, η Ενωση είχε την ευκαιρία να προηγηθεί σε κομβικό σημείο, στο 44ο λεπτό. Με ατομική προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή ο Λιβάγια είδε τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 62΄ ο ΠΑΣ έχασε απίθανη ευκαιρία με τρόπο τουλάχιστον πρωτοφανή. Ο Γιάκος από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά πάνω στη γραμμή είχε... ξεμείνει ο Ναδάλες ο οποίος έσωσε την ΑΕΚ ενώ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Μάνταλο στο τελευταίο ημίωρο καθώς ο Λιβάγια ήταν απελπιστικά μόνος, με μηδενική τροφοδοσία, με τον Ισπανό να βλέπει την ομάδα του να φτάνει πάλι μία ανάσα από το 0-1 στο 84', όταν ο Τσόσιτς με έναν.... κεραυνο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Κίτρινες: Βράνιες, Τσόσιτς, Μάνταλος - Μπουκουβάλας, Βιδάλ, Λίλα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Γαρουφαλιάς (79΄ Βιδάλ), Νικολιάς (18΄ λ.τρ. Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης (90+2΄ Καρανίκας), Γιάκος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (23΄λ.τρ. Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82΄ Τρίστασον), Λιβάγια, Κλωναρίδης (63΄ Μάνταλος)

Διαβάστε επίσης