Ευ. Βενιζέλος: Αγωνία μου οι εθνικές προτεραιότητες και όχι οι διεργασίες στη ΔΗΣΥ

Η αγωνία μου αφορά τις εθνικές προτεραιότητες και όχι τις εσωτερικές διεργασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποστασιοποιούμενος από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κεντροαριστέρα.

«Οι εσωτερικές διαδικασίες, όταν οριστικοποιηθούν, ελπίζω και εύχομαι να οδηγήσουν σε καθαρές και αξιόπιστες πολιτικές θέσεις,  χωρίς αμφιθυμίες» συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ, «πρότεινε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να υπηρετήσει», ενώ κατέστησε σαφές «ποιες αντιλήψεις τον βρίσκουν απολύτως αντίθετο».

«Ο κομματικός πατριωτισμός είτε συμπίπτει με τον εθνικό πατριωτισμό, είτε καθίσταται κυνικός και επικίνδυνος ή απλώς μίζερος και μικροπρεπής» επεσήμανε, επιπλέον.

Ερωτηθείς για τη γ’ αξιολόγηση, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια νέα διελκυστίνδα, με στόχο η κυβέρνηση να κερδίσει πολιτικό χρόνο. «Το κόστος της βλάβης που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛείναι τεράστιο και θα αποκαλύπτεται στις πλήρεις διαστάσεις του με την πάροδο του χρόνου» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι απλώς μια κυβερνητική αλλαγή αλλά μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών αντιλήψεων και συμπεριφορών βασισμένη στην επίγνωση των κινδύνων και των προβλημάτων» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. 

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης