Κύπρος και Αίγυπτος υπέγραψαν στρατιωτική συνεργασία

Αφορά Ειδικές Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης και Ναυτικής Συνεργασίας

Στρατιωτική αντιπροσωπεία από το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο και υπέγραψε με τη Λευκωσία πρόγραμμα εφαρμογής στρατιωτικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΡΙΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, η επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των σχέσεων Στρατιωτικής Συνεργασίας και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη στην Αίγυπτο. Προστίθεται ότι κατά την επίσκεψή της, η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία είχε επαφές με αξιωματικούς του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΕΦ και του ΚΣΕΔ.

Χθες, Τετάρτη, υπογράφηκε στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» Πρόγραμμα εφαρμογής Στρατιωτικής συνεργασίας, σε επίπεδο Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης και Ναυτικής Συνεργασίας για τα έτη 2017-18 από τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Επιτελείου του Υπουργείου Άμυνας Πλοίαρχο Κώστα Φυτιρή και τον Ταξίαρχο Αχμέντ Φαχμί Αχμέντ. Πρόκειται επί της ουσίας για ανανέωση της υπάρχουσας συμφωνίας για συνεργασία και σε αυτό τον τομέα, καθως ο άξονας που έχει φτιαχτεί μεταξύ Καΐρου, Λευκωσίς και Αθήνας εστιάζει και σε άλλα ζητήματα.

Διαβάστε επίσης