Ινδία: Κλείσιμο εργοστασίου μετά τον εντοπισμό σκυλιών βαμμένων γαλάζιων από βιομηχανικά απόβλητα

αρκετά αδέσποτα σκυλιά να έχουν βαφτεί γαλάζια από τις χρωστικές ουσίες

Οι αρχές έκλεισαν ένα εργοστάσιο στο Μουμπάι της Ινδίας, καθώς οι αξιωματούχοι της αρμόδιας κυβερνητικής υπηρεσίας επιβεβαίωσαν ότι η ρύπανση από το εργοστάσια έβλαπτε τα ζώα της περιοχής, με αρκετά αδέσποτα σκυλιά να έχουν βαφτεί γαλάζια από τις χρωστικές ουσίες των βιομηχανικών αποβλήτων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Οργανισμός Ελέγχου της Ρύπανσης της πολιτείας Μαχαράστρα κλήθηκε να διερευνήσει γιατί αρκετοί σκύλοι στην περιοχή εμφανίζονταν γαλάζιοι, αφού μια φιλοζωική οργάνωση συνέδεσε την αλλαγή χρώματος με μια χημική βαφή που απορρίφθηκε στον κοντινό ποταμό Κασάντι.

Η βαφή ανακαλύφθηκε ότι προερχόταν από την εταιρεία Ducol Organics, η οποία κατασκευάζει χρωστικές ουσίες για μπογιές, μελάνια, πλαστικά, απορρυπαντικά και χαρτί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ο ποταμός Κασάντι βρίσκεται εντός μίας ιδιαίτερα βιομηχανικής περιοχής, αλλά συχνά προσελκύει άγρια ζωή. Η οργάνωση Navi πρόσθεσε ότι άλλα ζώα όπως πτηνά και ερπετά έχουν επίσης βαφτεί γαλάζια.

Η εταιρεία έκλεισε την Τετάρτη μετά το πόρισμα ενός κυβερνητικού συμβουλίου ότι η σκόνη βαφής που παράγεται εκεί ήταν υπεύθυνη για τη μόλυνση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Η απόρριψη των βιομηχανικών αποβλήτων παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας σχετικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της ρύπανσης του νερού.

Τουλάχιστον πέντε τοπικά σκυλιά που είχαν βαφτεί γαλάζια υποβλήθηκαν σε θεραπεία από κτηνιάτρους, με κάποια από αυτά να πάσχουν επίσης από μολύνσεις ματιών.

Διαβάστε επίσης