Η ΑΕΚ δίνει ραντεβού πρόκρισης με τη Μπριζ στο ΟΑΚΑ

21:00, Novasports 2

Ποτέ άλλοτε έξι χρόνια απουσίας από μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν έχουν φανεί τόσα πολλά. Τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που η σημερινή ρεβάνς της ΑΕΚ με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ παίρνει χαρακτήρα ενός μεγάλου τελικού τόσο μεγάλης σημασίας που μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ραντεβού με την ιστορία της. 

Ειδικά από την στιγμή που και ο Μανόλο Χιμένεθ που γνωρίζει αρκετά καλά τι σημαίνει ΑΕΚ τονίζει στη συνέντευξη Τύπου πως η Ένωση πρέπει να πάρει την νίκη και την πρόκριση σήμερα απέναντι στους Βέλγους για να βελτιώσει την ιστορία της. 

Στο ραντεβού αυτό οι οπαδοί της Ένωσης θα δώσουν το «παρών» καθώς αναμένονται στις κερκίδες του περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, στόχος της ΑΕΚ είναι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και να σκοράρει έστω μια φορά για να πάρει το εισιτήριο στην επόμενη φάση. 

Αγωνιστικά ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα με τρεις στόπερ και πολυάριθμο κέντρο κάτι που εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. 

Ο Ανέστης αναμένεται να είναι κάτω από την εστία. Στην άμυνα οι Τριγκρίνσκι, Τσόσιτς και Βράνιες. Στα άκρα οι Λόπες και Μπακάκης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, με τον Μάνταλο πιο μπροστά τους. Στην επίθεση θα είναι οι Χριστοδουλόπουλος και Κλωναρίδης. 

Από την άλλη πλευρά στην Μπριζ ο Ιβάν Λέκο δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το πλάνο της ομάδας του. Άμυνα με τρεις αμυντικούς και αρκετούς παίκτες στη μεσαία γραμμή με μεγάλο βάρος στην αντεπίθεση, κάτι που ο Χιμέμεθ έχει ζητήσει μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του. 

Ο Χάρβατ θα είναι κάτω από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας οι Ντενσβιλ, Μέχελε, Σίμονς, με τους Λιμπομπέ, και Παλάσιος στα άκρα και τους Φόρμερ και Νακαμπά στον άξονα. Μπροστά τους θα είναι ο Βανάκεν και στην επίθεση οι Βόσεν και Ντένις.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης