Ινδία: Σοκάρουν τα μπλε σκυλιά -Καταγγελίες από ντόπιους και φιλοζωικές

ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Οι αρχές της Βομβάης έκλεισαν μια κατασκευαστική εταιρία όταν κατηγορήθηκε ότι τα βιομηχανικά της απόβλητά και οι βαφές που χρησιμοποιούσε, κατέληγαν σε τοπικό ποτάμι.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν 11 σκυλιά να γίνουν μπλε. Η αγέλη των μπλε σκυλιών πρωτοεμφανίστηκε στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με τους Hindustan Times, προκαλώντας την οργή των ντόπιων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στο Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης, για τις βιομηχανικές βαφές που πετούσε η εταιρεία στον ποταμό Κασάντι, όπου κολυμπούσαν τα ζώα.

«Ήταν συγκλονιστικό να βλέπουμε πώς η άσπρη γούνα των σκύλων είχε γίνει τελείως μπλε», δήλωσε ο Αράτι Τσάουχαν, επικεφαλής ομάδας προστασίας των ζώων. «Έχουμε εντοπίσει σχεδόν πέντε τέτοια σκυλιά και ζήτησα από την επιτροπή καταπολέμησης της ρύπανσης να δράσει ενάντια στις βιομηχανίες».

Ο Τσάουχαν δημοσίευσε τις φωτογραφίες των ζώων στο facebook, λέγοντας ότι «αυτοί που ρυπαίνουν την βιομηχανική περιοχή Ταλόγια όχι μόνο καταστρέφουν τον ποταμό και είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους αλλά επηρεάζουν και τα ζώα, τα πουλιά και τα ερπετά».

Το διοικητικό συμβούλιο διερεύνησε τις καταγγελίες και έκλεισε την εταιρεία την Τετάρτη αφού επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά έγιναν μπλε λόγω της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων.

Ένας οργανισμός, που ασχολείται με την καλή διαβίωση των ζώων κατάφερε να πιάσει ένα από τα σκυλιά και να το καθαρίσει από την μπλε χρωστική ουσία. Η ομάδα εξέτασε το ζώο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε υποστεί περαιτέρω μόλυνση.

Ο ποταμός Κασάντι ρέει μέσα από μια περιοχή με εκατοντάδες εργοστάσια. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μόνο 977 βρίσκονται σε ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή Ταλόγια, που βρίσκεται έξω από τη Βομβάη.