Διαγωνισμός-απόλαυση! Δοκίμασαν 130 είδη σοκολάτας για να αναδείξουν την καλύτερη

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Σίδνεϊ  η Βασιλική Εκθεση Σοκολάτας στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι δοκιμαστές της χώρας με σκοπό να αναδείξουν την καλύτερη χειροποίητη σοκολάτα του αυστραλιανού έθνους.

Στην Έκθεση εξετάσθηκαν 18 εμπορικές κατηγορίες σοκολάτας, μπάρες και διακοσμητικά σοκολατένια δείγματα.

«Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι εύκολο, μετά όμως από 130 δείγματα το τελευταίο πράγμα που θέλεις πια να εξετάσεις είναι περισσότερη σοκολάτα», δήλωσε στο Xinhua ο Βαν ντερ Βελντεν, πρόεδρος των κριτών της διοργάνωσης.

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό, λέει, να ανακαλύπτουμε νέες πρωτοποριακές γεύσεις. Πάντα ενθουσιαζόμαστε όταν συμβαίνει κάτι καινούργιο».

Σεπτέμβριο ανακοινώνεται η καλύτερη 

Στην πραγματικότητα, ο σκοπός του να κρίνεις ποια είναι η καλύτερη σοκολάτα της Αυστραλίας είναι πολύ πιο περίπλοκος από αυτόν που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Σύμφωνα με τον Βαν ντερ Βέλντεν, απαιτεί μεγάλη πειθαρχία, συγκέντρωση και πάνω απ 'όλα αγάπη για την σοκολάτα.

«Δεν πρόκειται για τις γευστικές μας προτιμήσεις. Ολοι έχουμε τις δικές μας προτιμήσεις, για τον λόγο αυτό πρέπει πραγματικά να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας αρέσουν και να ακολουθήσουμε μία πιο τεχνική προσέγγιση», διευκρινίζει ο ντε Βέλντεν.

Στην Αυστραλία η βιομηχανία της σοκολάτας αξίζει περισσότερα από 6 δισ. αυστραλιανά δολάρια (4,73 δισ. ΗΠΑ) και ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος υποτομέας της αγοράς είναι νέα και καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Από την πλευρά της η Βασιλική Γεωργική Εταιρεία χαρακτηρίζει πολύ συναρπαστικό όλο αυτό γιατi πρόκειται για ανθρώπους που ξεκινούν με το ακατέργαστο προϊόν, τον σπόρο του κακάο, ο οποίος στη συνέχεια μετατρέπεται σε μία πλάκα σοκολάτας.

Τα καλά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι ότι τα παραδοσιακά προϊόντα που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, συχνά παρασκευάζονται με πικρή μαύρη σοκολάτα καλύτερης ποιότητας τα οποία είναι πολύ πιο υγιεινά.

«Κατ΄αρχάς πιστεύω ότι η σοκολάτα είναι θεσπέσια, εκτός όμως από αυτό έχει και ευεργετικές ιδιότητες καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία μας βοηθούν να νοιώθουμε καλά», λέει ο ντερ Βέλντεν.

Η σοκολάτα απελευθερώνει από τον οργανισμό μας ενδορφίνες, ενώ περιέχει έναν νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη ο οποίος δρα ως αντικαταθλιπτικό και κυριολεκτικά μας βοηθά να νοιώθουμε καλά.

Ο ντερ Βέλντεν υποστηρίζει ότι εάν ρωτήσουμε τους περισσότερους ανθρώπους να μας πουν γιατί τους αρέσει να τρώνε σοκολάτα, είναι γιατί τους κάνει να νοιώθουν καλά.

Οι νικητές της έκθεσης θα ανακοινωθούν στο Σίνδεϊ στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.



 

Διαβάστε επίσης