Περί όνου σκιάς !

του αποστολου ι. βουλδη

Ευτυχώς που σήμερα πραγματοποιείται στο Ταλίν το πολυσυζητημένο συνέδριο που διοργανώνει η προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης , Εσθονία και θα αποτελεί μετά από μερικές ώρες κακή ανάμνηση μια ανούσια πολιτική αντιπαράθεση.

Αίφνης με αφορμή μια ξεχασμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , του 2008, που …ξεσκόνισε η Εσθονική προεδρία και την έφερε στο φως , έγινε η αιτία για να γίνουμε μια ακόμη φορά μαλλιοκούβαρα !

Είναι στιγμές που απορείς με την πολιτική ωριμότητα αρκετών που διατείνονται πως έχουν μάλιστα και τις λύσεις (συνήθως στο τσεπάκι τους) για να διαλύσουν τα υπερμεγέθη προβλήματα που κατατρώγουν αυτή την εσχατιά της Ευρώπης.

Ένα συνέδριο υπουργών Δικαιοσύνης ήταν και τίποτα περισσότερο και εμείς το αναγάγαμε σε μείζον ζήτημα με πολεμικές ανακοινώσεις. Γιατί ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως δεν θα παραστεί , εκφράζοντας την θέση της κυβέρνησής του.

Δυστυχώς όμως αρεσκόμαστε σε λεκτικούς διαγκωνισμούς και παρακάμπτουμε την ουσία. Κοιτούμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.

Ένα …δάσος με πληθώρα θεμάτων.

Αλλά εμείς θυμηθήκαμε πως είχαμε ημέρες να αντιπαρατεθούμε και δώσαμε την μάχη χαρακωμάτων, όπως πάντα …πολεμώντας μέσα από το facebook !

Δηλαδή συζήτηση περί όνου σκιάς !

Διαβάστε επίσης