Επανέρχεται στη δράση την Πέμπτη ο Φιλιππίδης

Στίβος

Μετά από δύο μήνες απουσίας, λόγω του τραυματισμού του που του στέρησε και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ο Κώστας Φιλιππίδης επανέρχεται στην αγωνιστική δράση, καθώς ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ θα αγωνιστεί την Πέμπτη (24/8) στο μίτινγκ του Diamond League της IAAF στη Ζυρίχη.

Ο Φιλιππίδης είχε τραυματιστεί τον περασμένο Ιούνιο στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων στη Λιλ της Γαλλίας. 

Μπορεί να έχασε από τότε όλους τους διεθνείς αγώνες, όμως για τον τελικό της Ζυρίχης έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, παρ' όλο που πρόλαβε να αγωνιστεί στα δύο (Σανγκάη, Γιουτζίν) από τα 12 μίτινγκ της σειράς. Βρίσκεται στην 12η θέση με 7 βαθμούς. 

Στη Ζυρίχη θα βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα αγωνιστεί την Τετάρτη σε αγώνα «επίδειξης» (εκτός Diamond League) στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, στον οποίο θα συμμετάσχουν οι 7 από τις 12 αθλήτριες του τελικού επί κοντώ γυναικών, ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης