Νέα πρωτοβουλία για τον ΝΟΠ - Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο

δεν περισσεύει κανείς!

Με την παρούσα επιστολή ανακοινώνεται η πρωτοβουλία και συμφωνία για ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου με τίτλο: «Σύλλογος Φίλων Ναυτικού Ομίλου Πατρών και διακριτικό τίτλο Σ.Φ. ΝΟΠ».

Πρόκειται για έναν ανοικτό κοινωνικό φορέα με βασικό σκοπό την αγωνιστική και οικονομικά βιώσιμη ανάπτυξή του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνογνωσίας προς τη διοίκησή του, στα πλαίσια διεθνώς αναγνωρισμένων πρακτικών οργάνωσης, λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης αθλητικών οργανισμών. Όλα αυτά βεβαίως με σεβασμό στην ιστορία και στο καταστατικό του ΝΟΠ καθώς και στις αποφάσεις της εκάστοτε διοίκησής του.

Ένας ανεξάρτητος και αυτόνομος φορέας ο οποίος θα διοικείται και θα λειτουργεί με σύγχρονες πρακτικές καλής διοικητικής οργάνωσης, θα ενισχύει την ευρεία κοινωνική συμμετοχή καθώς και τη διαφάνεια στις αποφάσεις. Έτσι, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, έχουν προβλεφθεί καταστατικές διατάξεις που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή ανεξάρτητα του τόπου διαμονής των μελών του ενώ προβλέπονται πρακτικές ανοικτής διακυβέρνησης.

Στον σύλλογο θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα ως μέλη όλοι όσοι θέλουν και μπορούν να συνδράμουν ανιδιοτελώς και χωρίς προϋποθέσεις σε μία προσπάθεια να καταστεί ο ΝΟΠ πρωταγωνιστής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ανεξάρτητα των προσώπων της εκάστοτε διοίκησής του. Είναι λοιπόν θεμιτή και απαραίτητη η συμμετοχή όλων όσων νιώθουν πραγματικοί φίλοι του ΝΟΠ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ιδιότητας, εθνικότητας, κοινωνικής ή επαγγελματικής κατάστασης.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία δεν περισσεύει κανείς!

Όλη η Πάτρα μαζί! Γιατί ο ΝΟΠ είναι μέρος της ιστορίας της!

Για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Βασίλειος Τουντόπουλος

Συμεών Γεωργαράς

Κωνσταντίνος Κρεμμύδας

Κωνσταντίνος Δάσιος

Γεώργιος Μάριος Αντύπας

Διαβάστε επίσης