Η αξιοποίηση του 409 Νοσοκομείου Πατρών

της Μαρία Κυριακοπούλου, πρώην βουλευτή Αχαΐας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κύριο Αντώνη Πολίτη, σε διακόσιες (200) χιλιάδες ανέρχονται οι ασθενείς με άνοια στην Ελλάδα και από αυτούς το 80% πάσχει από Αλτσχάιμερ.
Ως μη ειδική, δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των πασχόντων στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στο νομό Αχαΐας. Γνωρίζω όμως ότι δεν υπάρχει σχετικό ίδρυμα για τους ανοιακούς.
Επειδή οι κλινικές του 409 Νοσοκομείου μεταφέρθηκαν στον «Αγιο Ανδρέα», θα ήταν δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει με τους αρμόδιους την περίπτωση αξιοποίησής του σε ένα ίδρυμα για τους ανθρώπους με άνοια και Αλτσχάιμερ. Ετσι, το ίδρυμα θα εξακολουθεί να πληροί τους όρους που διαθέτει και να συνεχίσει την κοινωνική του αποστολή.
Θα είναι τεράστια η κοινωνική προσφορά στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και κυρίως σε ασθενείς που είναι μόνοι τους και χρειάζεται να βρίσκονται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.
Υποθέτω ότι θα υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάποια σύνταξη, την οποία μπορούν να καταθέτουν ως συμβολή στο κόστος λειτουργίας.
Στην κρίση που διανύουμε, παρά τα προβλήματα στον χώρο υγείας, είναι ανάγκη, αλλά και χρέος της πολιτείας να σκύψει σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα για να ανακουφίσει ανθρώπους που ανεβαίνουν το «Γολγοθά» τους και να προστατέψει τους μοναχικούς.


 

Διαβάστε επίσης