ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2017: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου

για την εκδήλωση «Οίνος και μέλος», την Πέμπτη 24 Αυγούστου

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2017», θα πραγματοποιηθεί η πολυδιάστατη εκδήλωση «Οίνος και μέλος», στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιάρχων Αιγίου. Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης μάλιστα, θα ναυλωθεί λεωφορείο για τη μεταφορά του κοινού προς και από την Ιερά Μονή.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης :

 

17:00 : Επίσκεψη στη σκήτη του Οσίου Λεοντίου.

18:00 : Παρακολούθηση του Εσπερινού.

19:00 : Η Μονή Ταξιαρχών στην ιστορία. Ο πατέρας Καλλίνικος Πουλής, ηγούμενος της Μονής, μας μιλά για τον Όσιο Λεόντιο, τη σκήτη, τη Μονή Ταξιαρχών, το βαγεναριό.

19:15 :  Ο Γιώργος Πίττας, συγγραφέας και μελετητής της ελληνικής γαστρονομίας, μας μιλά για τη θέση που κατέχει «Ο οίνος από την Αρχαιότητα και τον Χριστιανισμό στο Βυζάντιο και την Μοναστηριακή διατροφή».

20:30 : «Οίνος και μέλος» : Η Δώρα Πετρίδη (τραγούδι), ο Μανώλης Κόττορος (βιολί, τραγούδι) και ο Σάκης Παπαδημητρίου (μουσική επιμέλεια, ούτι, κανονάκι, καβάλ, λαούτο) μας ταξιδεύουν μελωδικά από τη Βυζαντινή μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους στην παραδοσιακή μουσική, όπου το κρασί και οι καρποί της γης αποκτούν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα υπάρξει μεταφορά των επισκεπτών με λεωφορείο. Αναχώρηση στις 16:30 από την Τρίγωνη Πλατεία. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης