Απόστολος Κατσιφάρας: Σε ελάχιστη ώρα η φωτιά κύκλωσε το χωριό- Ανησυχία του Περιφερειάρχη για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών

Για πραγματική κόλαση φωτιάς έκανε λόγω ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας -μιλώντας στο tempo 24- για τη νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία, στις περιοχές που το 2007 είχαν βιώσει την φρίκη.

Οπως σημείωσε ο Απόστολο Κατσιφάρας η φωτιά μέσα λιγότερο από μια ώρα είχε κυκλώσει το χωριό Ροδινά, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος , λόγω και των ισχυρών ανέμων , για τις ζωές των κατοίκων. Ωστόσο η κινητοποίηση  των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση. 

"Σε ελάχιστο χρόνο επίγειες και εναέριες δυνάμεις ρίχτηκαν στην μάχη. Αεροπλάνα καναντέρ και ελικόπτερο σινούκ με συνεχείς ρίξεις νερού περιόρισαν το μέτωπο", ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη , καθώς ισχυρότατοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή, σύμφωνα με τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις συνεχείς εστίες φωτιάς που εμφανίζονται στην Ηλεία τις τελευταίες ημέρες, Αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τις αιτίες πρόκλησης τους.

Ευτυχώς το μέτωπο άλλαξε πορεία 

Πέρασε, ως φαίνεται την τελευταία στιγμή ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά, στην Ηλεία και η πυρκαγιά αυτήν την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατεύθυνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα.

Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, προς το παρόν, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.