Super League: «Καθάρισε» εύκολα την ΑΕΛ ο Ολυμπιακός με 4-1

και «βλέπει»... Ριέκα

Χωρίς να «πατήσει γκάζι» ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 της ΑΕΛ στο άδειο Καραϊσκάκη και μπήκε με το... δεξί στο πρωτάθλημα της Super League.

Οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Μπέσνικ Χάσι στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτή που παρέταξε εναντίον της Ριέκα (ξεκίνησαν μόνο οι Ρέτσος, Καπίνο, Σεμπά) την περασμένη Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο, δεν επηρέασαν τους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν στο «τρίποντο» και, πλέον, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης με τους Κροάτες, που θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Από την αρχή του αγώνα οι Πειραιώτες επιδίωξαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους απέναντι στη Λάρισα, η οποία δεν κλείστηκε στην άμυνά της και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά. Οι Θεσσαλοί δεν ήταν καθόλου απειλητικοί κι όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι «έσφιγγαν τον κλοιό» στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 33΄ ήρθε το γκολ με το πέναλτι του Φορτούνη, πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής σε χέρι του Φάκα (καθαρή περίπτωση). Ο Ολυμπιακός έδειξε να «κλειδώνει» το ματς στο 68΄ με το πλασέ του Ανσαριφάρντ σε άδεια εστία από ασίστ του Πάρντο, ωστόσο,  στο 71΄ από το αυτογκόλ του Φιγκέιρας η Λάρισα μείωσε σε 2-1 και ξαναμπήκε στο ματς.

Η ομάδα του Πάους θα μπορούσε να ισοφαρίσει δύο λεπτά μετά, αλλά ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Ζίζιτς. Στο 74΄ ο Φιγκέιρας «πήρε το αίμα του πίσω» και με συρτό σουτ πέτυχε το 3-1, γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη ο Μπόζοβιτς, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 75΄ με το απίθανο γκολ του Κώστα Φορτούνη μετά το τακουνάκι του Ανσαριφάρντ.